Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hit igrači

Modrić: Moramo biti opet ona Hrvatska kakvu svi znaju

Hrvatska reprezentacija u petak na Islandu igra prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić i Dejan Lovren izašli su pred novinare četiri dana uoči utakmice u Reykjaviku. Obojica su trenutno u velikoj formi. Luka je 'zacementirao' mjesto u veznom redu Reala, dok je Dejan član hit obrane u Premierligi.

"Sve je super, raspoloženje je dobro, kao i uvijek. Što se mene tiče, zdrav sam, a to je najbitnije. Znamo što nas čeka i vjerujem da ćemo se dobro pripremiti te biti pravi u petak. Dat ćemo maksimum u ove dvije utakmice", najavio je Modrić prvu od dvije bitke za Brazil.

Hrvatska ne mora pobijediti na Islandu, ali nije slavila već četiri utakmice zaredom.

"Ne bih se htio vraćati u prošlost. Moramo gledati prema naprijed, ništa nije izgubljeno. Znamo da nismo igrali dobro, ali imamo još jednu priliku za plasman u Brazil, a većina ovih igrača nije još osjetila kako je igrati na Svjetskom prvenstvu. Iskreno, sve je na nama, a to bi bio veliki uspjeh za hrvatski nogomet".

U Reykjaviku se očekuju niske temperature, a mogući su i problemi sa snijegom.

"Vremenski će uvjeti biti jednaki i nama i njima. Tijekom narednih dana radit ćemo na pripremama za Island, a jutarnji trening opet je bio više regeneracijski. S obzirom na vrijeme u Zagrebu, bio je dobra priprema za Reykjavik".

Bit će to prva utakmica pod vodstvom Nike Kovača.

"Izbornik ima svoje ideje i pokušat će nam prenijeti kako se postaviti na terenu i kako pronaći slabe točke protivnika. On će nam biti dobar poticaj, a mi igrači moramo napraviti sve potrebno u svojim glavama da zaigramo kako znamo, što nismo radili u posljednjim utakmicama. Igrači moraju biti pravi, moraju biti Hrvatska, ona na kakvu su ljudi navikli", kaže Modrić.

Tko su najjači aduta Islanda?

"Island ima Sigurdssona, zatim Sigthorssona iz Ajaxa, a Gudjohnsen je stari lisac. To su im najbolji igrači, a čim su završili drugi u skupini, znači da su dobri", zaključio je Luka Modrić.

Dejan Lovren oduševljava igrama u Southamptonu.

"Nisam još bio ni na Svjetskom niti na Europskom prvenstvu. I meni, kao i svakome od nas, ovo je veliki motiv. Želimo pobijediti Island i kvalificirati se, makar znamo da neće biti lako. Island nije slučajno završio drugi u svojoj skupini", izjavio je Lovren.

"Očekuje nas težak posao, ali kao što je i Luka Modrić rekao, sve ovisi o nama, sami odlučujemo o svojoj sudbini. Mi smo spremni na sve. Znam ponešto o njihovim pojedincima, ali u sljedećim ćemo danima još bolje upoznati i cijelu islandsku momčad", rekao je Dejan Lovren.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider