Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije mu jasno

Platini bijesan na FIFA-u zbog termina SP-a

Predsjednika Uefe Michela Platinija naljutila je izjava glavnog tajnika Fife Jeromea Valckea, koji je kazao da će Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. godine biti održano u zimskom razdoblju, u terminu od 15. studenoga pa najkasnije do 15. siječnja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Na sjednici Izvršnog odbora Fife u listopadu zaključeno je da će se odluka o terminu SP 2022. donijeti nakon SP u Brazilu i to nakon što se provedu opsežne konzultacije. Zato mi nije jasno zašto se sada javno govori o tome kada je dogovoreno da se o tome ne priča. Nedavno je o tome govorio predsjednik Fife Blatter, a sada i glavni tajnik Valcke. Odluku o terminu trebao bi donijeti Izvršni odbor Fife. No, čini se da nije bitno što članovi Izvršnog odbora misle, možda je odluka već donijeta", izjavio je u četvrtak Michel Platini za londonski Evening Standard.

Pitanje termina održavanja SP 2022. u Kataru dugo je bilo predmet polemika, budući da u ljetnim mjesecima temperature prelaze 40 stupnjeva Celijusovih, što bi bilo opasno za igrače, ali i za gledatelje.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider