Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potvrdio klasu

Messi i Ronaldo dobili konkurenciju: Neymaru Zlatna lopta i rekord!

Sjajni brazilski napadač Neymar (21) dobitnik je Zlatne lopte, nagrade za najboljeg igrača netom završenog Kupa konfederacija kojem je domaćin bila njegova zemlja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilski su nogometaši u finalu u Rio de Janeiru pobijedili svjetske prvake Španjolce s 3-0, a Neymar je bio strijelac jednog pogotka i asistent za još jedan. Turnir je zaključio s ukupno četiri postignuta gola, a njegova je igra impresionirala stručnjake, navijače i novinare koji su ga na koncu i izabrali za najboljeg igrača natjecanja. Španjolskom veznjaku Andresu Iniesti je pripalo drugo mjesto u poretku, a brazilskom Paulinhu treće.

Neymar je postao već peti Brazilac s naslovom najboljeg igrača Kupa konfederacija, nakon Denilsona (1997.), Ronaldinha (1999.), Adriana (2005.) i Kake (2009.).

Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca turnira dobio je španjolski napadač Fernando Torres (pet golova), a Zlatnu rukavicu za najboljeg vratara Brazilac Julio Cesar.

Spomenimo i da je Neymar s 15 pogodaka za nacionalnu momčad tijekom jedne reprezentativne sezone (od kolovoza do lipnja) srušio dosadašnji rekord (14 golova) koji su zajedno držala trojica igrača - Gerd Müller u sezoni 1971/72, Brazilac Ronaldo 1996/97 i Nizozemac Patrick Kluivert 1999/2000. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider