Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počinje pravi rat

Marković žestoko odgovorio ministru: Stiže pomoć iz UEFA-e!

Predsjednik HNS-a obraća se javnosti tek kad se potpisuju sponzorski ugovori.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči prijateljskoga dvoboja sa Švedskom u srijedu na Maksimiru (20.30 sati), hrvatska nogometna reprezentacija odradila je još jedan sponzorski "poslić''.

Potpisan je ugovor s Hyundaijem na tri godine, a ta će tvrtka Hrvatskom nogometnom savezu na korištenje ustupiti osam automobila. "Svjedok" na potpisivanju ugovora bio je i izbornik Slaven Bilić koji je analizirao sutrašnjeg protivnika.

''Za nas je dvoboj sa Švedskom vrlo važna utakmica jer su oni najsličniji Ircima (prvi protivnici Hrvatske na Euru, nap. a.). Moramo im parirati u trci i agresivnosti, u čemu su najjači. Ako to uspijemo, tada će do izražaja doći i naša kvaliteta'', smatra Bilić koji sponzorske obveze svodi pod kategoriju obvezatnog.

''Raštrkani smo sponzorskim obavezama, to jest mali problem, ali je to nešto što se jednostavno mora odraditi - ističe izbornik kojega je dočekalo i pitanje o Vedranu Ćorluki i potencijalnom eksperimentu s njim na lijevom boku.''

''S Ćorlukom nisam pričao, ali igrat će tamo gdje ja i stožer odlučimo'', 'pojasnio je Bilić i naglasio:

''Neovisno o tome hoće li stadion biti pun ili ne, motiva nam ne nedostaje. Ovo je zadnja jaka provjera na domaćem terenu, pravi test.''

Marković poznatom retorikom uzvratio ministru Jovanoviću

Na potpisivanju ugovora bio je i predsjednik HNS-a Vlatko Marković. Njegovu reakciju na razne probleme u hrvatskom nogometu morala je javnost čekati sve do ovog sponzorskog događaja.

''Iz UEFA-e će doći na skupštinu Saveza. Ministarstvo mora znati što smije, a što ne smije prema propisima UEFA-e i FIFA-e. Ako ne znaju, pokazat ćemo im!'', kaže Marković koji zna i zašto je Savez na meti udara.

''Napadaju nas jer smo uspješni. Recite mi, koja je to firma u Hrvatskoj u zadnjih 12 godina uspješna kao HNS!? Najveće zasluge idu Biliću i igračima, ali i mi ga uspješno vodimo'', rekao je šef HNS-a i zaključio:

''Očito je i ovdje prisutna ona priča da Hrvat ništa ne mrzi kao tuđi uspjeh.''

Marković je o rasističkim ispadima navijača Dinama i Hajduka rekao kako to što netko hukuče s tribina nije njegov problem te se protivi prekidanju utakmica zbog rasizma.

''Pa nećemo raditi cirkus od utakmica. Nisu problem klinci nego roditelji'', Markovićeve su riječi koje će vjerojatno čuti i prijatelji iz UEFA-e. (I.Š./VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati