Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fair-play

Hvale vrijedan potez Grka: Nisu htjeli izbaciti Rumunje za zelenim stolom!

Iz Grčkog nogometnog saveza pohvalili su se da su fair-play potezom pomogli Rumunjima da prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ne izgube za zelenim stolom s 3-0…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Direktor grčke reprezentacije Takis Fyssas tvrdi da su on i izbornik Fernando Santos uoči utakmice u Pireju prošli petak upozorili vodeće ljude rumunjske vrste da su napravili pogrešku pri prijavi sastava. Naime, pravila FIFA-e nalažu da svaka momčad koja se sastoji od 23 igrača u službenim utakmicama obavezno mora uključivati trojicu golmana. Kako se Rumunjima ozlijedio prvi vratar Ciprian Tataruşanu, nisu ga prijavili za utakmicu, ali nisu pronašli ni zamjenu za njega.

Nakon što su ih Grci upozorili na propust gosti su uz Bogdana Lobonta i Costela Pantilimona kao golmana prijavili i jednog igrača iz polja kako bi sve bilo u skladu s pravilima. Grčka je na koncu u toj utakmici slavila s 3-1, a u uzvratu je bilo 1-1, pa je Santosova momčad izborila put u Brazil.

''S obzirom da je toliko toga bilo u igri, mogli smo jednostavno ignorirati njihovu pogrešku i prihvatiti pobjedu za zelenim stolom, ali bilo nam je važno da napravimo ispravnu stvar. Više volim pobjede na terenu, nego na papiru'', rekao je Fyssas. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider