Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mladi nogometaši nisu uspjeli

Kvalifikacije za EP U19: Hrvatska bez drugog kruga

Mladi hrvatski nogometaši, igrači do 19 godina starosti, nisu se uspjeli plasirati u drugi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se dogodine održati u Mađarskoj…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naša reprezentacija, koju je na turniru u Češkoj vodio Dražen Madunović, u trećem je kolu poražena od domaćina s 3-0. Hrvatska je bila nokautirana nakon samo 22 minute igre. Već u prvoj minuti je zabio Jiri Sodoma, u 17. je na 2-0 prednost povećao Jakub Vichta, a pet minuta kasnije je potpuno grogiranu Hrvatsku dokrajčio Dominik Mašek.

U drugoj utakmici dana Cipar je pobijedio Gibraltar sa 7-0 i to je ono što je našu reprezentaciju izbacilo iz drugog kruga kvalifikacija. Naime, i Hrvatska i Cipar imaju gol-razliku +4, ali Ciprani su zbog jednog postignutog pogotka više osvojili drugo mjesto u skupini. A sedmi gol protiv Gibraltara su zabili u sudačkoj nadoknadi.

No, mladi Hrvati ponajprije mogu žaliti zbog načina na koji su ispustili pobjedu protiv Cipra u subotu. Tada su, naime, Tin Jedvaj i društvo vodili s 2-1 sve do pete minute sudačke nadoknade kada su Ciprani izjednačili. Da su naši pobijedili, već nakon dva kola bi osigurali prolaz dalje. (TS)

Kvalifikacijski turnir za EP U19, 3. kolo skupine 1:

Češka - Hrvatska 3-0 (Sodoma 1, Vichta 17, Mašek 22)

Cipar - Gibraltar 7-0

Redoslijed: 1. Češka 9, 2. Cipar 4, 3. Hrvatska 4, 4. Gibraltar 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider