Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mali Vatreni srušili i Francuze

Kvalifikacije za EP U17: Hrvatska izborila Euro!

Hrvatska kadetska reprezentacija, sačinjena od nogometaša do 17 godina starosti, izborila je plasman na Europsko prvenstvo, osiguravši prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini 1…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranici Ivana Gudelja u subotu su u Dugopolju pobijedili Francusku s 1-0, a kako je istodobno u Sinju Španjolska bila bolja od Belgije s 2-1, kolo prije kraja je jasno da je Hrvatska prva u skupini. Naime, naši mladi nogometaši su u 1. kolu svladali i Španjolce, pa bi i s eventualnim porazom od Belgije u utorak ostali na prvom mjestu, jedinom koje vodi na EP u Slovačku, u svibnju ove godine.

Pogodak za pobjedu protiv mladih ''tricolora'' Hrvatska je postigla već u sedmoj minuti. Loptu koju je iz slobodnog udarca uputio Karlo Lulić u vlastitu je mrežu smjestio Sega Coulibaly. Francuzi su do kraja utakmice imali dominaciju, ali naša im se mlada vrsta uspjela oduprijeti. (TS)

Kvalifikacije za EP U17, elitna runda, skupina 1, 2. kolo:

Hrvatska - Francuska 1-0 (Coulibaly 7-ag)

Španjolska - Belgija 2-1

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Francuska 3, 3. Španjolska 3, 4. Belgija 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider