Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Neki' nedostaju

Ovo je 40 najskupljih zvijezda koje ćemo gledati u Brazilu!

Ove subote u Brazilu počinje zagrijavanje za Svjetsko prvenstvo 2014. – Kup konfederacija.

Kup konfederacija otvorit će u subotu Brazil i Japan u Brasiliji. S njima u grupi još su i Meksiko i Italija, dok skupinu B čine Španjolska, Urugvaj, Nigerija i Tahiti. Finale je na rasporedu 30. lipnja na legendarnoj Maracani u Rio de Janeiru.

Bit će to pravo zagrijavanje godinu dana uoči Svjetskog prvenstva. U Brazilu ćemo vidjeti velike zvijezde najboljih reprezentacija koje dolaze sa šest kontinenata.

Tamo neće biti Lea Messija, Cristiana Ronalda, Radamela Falcaa, Zlatana Ibrahimovića, Garetha Balea, ali najboljih svjetskih nogometaša neće nedostajati.

Brazilski GlobeSport složio je ljestvicu 40 najskupljih nogometaša koji će nastupiti u sljedeća dva tjedna na Kupu konfederacija.

Listu predvodi nova zvijezda Barcelone Neymar (67,4 milijuna eura), a iza njega je novi suigrač Andres Iniesta procijenjen na 61,6 milijuna eura. Urugvajac Edinson Cavani je na trećem mjestu (56,4 milijuna), a još jedan igrač Barcelone Cesc Fabregas po ovom je izvoru četvrti s vrijednošću od 56,2 milijuna eura.

I peti i šesti na listi su Španjolci, David Silva (45,3 milijuna) i Juan Mata (44,7 milijuna), a iza njih je Zenitov Brazilac Hulk (42,1 milijun).

Barcelona ima najviše igrača u prvih 10, čak četvoricu. Osmi najskuplji nogometaš na Kupu konfederacija po GlobeSporteu je Sergio Busquets (41,4 milijuna), iza njega je Luis Suarez (38,7 milijuna), a Top 10 zatvara Thiago Silva (38,4milijuna eura).

Osim Španjolaca, Brazilaca, Talijana i dva Urugvajca, u Top 40 ugurala su se i dva Japanca – 33. Kagawa (22,2 milijuna) i 38. Honda (18,9 milijuna). Tu je i Nigerijac Mikel (24,1) na 29. mjestu te Meksikanac Chicharito (21,3 milijuna) na 35. mjestu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider