Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Najviše mi odgovara...'

Kovačić se vratio u rodnu Austriju: Hrvatska je u rangu Kolumbije i Belgije

Mateo Kovačić se vratio na pripreme hrvatske reprezentacije u Austriji...

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Nakon što je zajedno s još šestoricom seniorskih reprezentativaca bio posuđen U-21 selekciji, Kovačić vratio se u rodnu Austriju (Mateo je rođen u Linzu, 6. svibnja 1994.) i priključio pripremama za prijateljski dvoboj s Malijem u Osijeku (u subotu od 16:00).

Izbornik Niko Kovač najavio je kako Matea Kovačića vidi na mjestu desetke...

"Ta pozicija mi najviše odgovara, tu se najbolje osjećam i mislim da mogu najviše dati. Igrao sam to u juniorima, ali u seniorima Dinama se promijenilo. U svakom slučaju, na nama je da radimo i treniramo, a izbornik neka odluči", poručuje Kovačić, koji se nada mjestu u početnom sastavu:

"Svi se nadamo prvoj postavi, pa tako i ja. Bilo bi prekrasno igrati protiv Brazila na otvaranju."

U sezoni koja je iza njega imao je mnogo oscilacija: "Taktički sam sazrio, napredovao sam, a mogu još i više. Radio sam dosta na defenzivnoj igri, trener mi je pojašnjavao gdje trebam stajati. Kad nisam igrao, trenirao sam vlastitu psihu", kaže Kovačić, a prenosi službena stranica HNS-a.

Na upit o šansama Hrvatske u Brazilu odgovara: "Hrvatska je u rangu Kolumbije i Belgije, imamo igrače koji mogu iznenaditi. Imamo dobru kombinaciju mladih i iskusnih igrača, nadam se da ćemo odigrati kvalitetno. Jako je važno da je cijela Hrvatska uz nas jer nam treba pozitivna atmosfera", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider