Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li se odazvati?

Kosovari zovu Januzaja da igra protiv Haitija

Mladi nogometaš Manchester Uniteda Adnan Januzaj (19) mogao bi zaigrati za reprezentaciju Kosova u prvoj premijernoj utakmici koju će odigrati reprezentacija te zemlje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, Kosovo je nedavno dobilo dozvolu da igra prijateljske utakmice, a prva je na rasporedu 5. ožujka protiv Haitija. Kosovari svim silama žele za taj dvoboj angažirati i Januzaja za kojeg se već mjesecima otimaju mnoge zemlje, između ostaloga Albanija gdje su mu rođeni roditelji, Belgija u kojoj je sam rođen, Turska otkud su mu djed i baka, pa čak i Engleska u kojoj igra.

Nogometna reprezentacija Kosova: Odlična momčad vrijedna poštovanja

Budući da su mu roditelji kosovskog porijekla, i u toj se mladoj državi nadaju da se mogu uključiti u utrku za talentiranog krilnog napadača.

"U razgovorima smo s Adnanovom obitelji. Imati igrača njegova čudesnog talenta u našoj prvoj utakmici bi bilo iznimno simbolično. Čini nam se da Adnan Januzaj duguje svome narodu da sudjeluje u utakmici, pa makar i na 15 minuta. To bi bila simbolična gesta. Ako i odigra tu utakmicu, ne mislimo da bi se time obvezao nama. I dalje bi smio igrati za neku drugu zemlju u budućnosti", poručio je glavni tajnik Kosovskog nogometnog saveza Eroll Salihu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider