Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Kobna pogreška Islanđana: Kovač im može zavrtjeti rundu!

Islandski mediji, izbornik i igrači zapravo su učinili uslugu Niki Kovaču svojim zajedljivim komentarima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

SVE O UTAKMICI HRVATSKA - ISLAND

Hrvatska nogometna reprezentacija postala je predmet zezancije na Islandu. Skandalozna priča islandskog tabloida Visira o 70 piva na osam hrvatskih nogometaša glavna je tema tamošnjih medija. Neki su prenijeli duhovite komentare s Twittera gdje je otvorena rasprava na tu temu.

>> 'Nismo otišli u oblake! Idemo san pretvoriti u javnost'

>> Pogledajte kako je bilo na posljednjem treningu Hrvatske uoči Islanda

>> Kovač odgovorio na optužbe: Mislio sam da ste gospoda, ali niste!

„Toliko su bili sretni remijem da su poletjeli u oblake; Liječnici kažu da je piva dobra za zdravlje. Devet je uvijek bolje od jedne. Hrvati očito brinu o svojem zdravlju“, samo su neki od komentara na portalu Fotbolti.netu koji je, mora se to istaći, korektno istražio priču kod djelatnika hotela u kojem je odsjela hrvatska delegacija.

Slatkiši, soda i sendviči

„Od A do Z imamo sve na računu. Hrvatski igrači su tu večer naručivali slatkiše, sodu i sendviče. Pive nema. Nisu je naručivali u sobe, a niti su pili na šanku“, kazao je Ingolf Einarsson koji radi na recepciji Grand Hotela.

Međutim, kako to već obično biva, kada se priča zavrti teško ju je zaustaviti pa su je tako prenijeli i neki svjetski mediji.

„Ako je sve navedeno istina, to baš nije idealna priprema za uzvratnu utakmicu“, piše, primjerice, poznati američki portal Bleacherreport.

Islandski mediji mogli bi učiniti medvjeđu uslugu svojoj reprezentaciji uoči uzvrata u Zagrebu. U najmanju ruku nategnuta priču islandskog tabloida o bančenju hrvatskih nogometaša nakon utakmice u Reykjaviku mogla bi razbuditi i dodatno motivirati Kovačeve pulene.

Islanđani htjeli unijeti nemir

Možda su Islanđani ciljali na to kako će ovim „žutakom“ unijeti nemir u hrvatsku vrstu, no ako je suditi prema reakciji hrvatskog izbornika Nike Kovača, čini se da su postigli potpuno suprotan učinak. Kovača ni za vrijeme igračke karijere nismo vidjeli tako ljutitog kao nakon sinoćnje press-konferencije. Izbornik nije krio svoju srdžbu. Nije bio ogorčen samo na islandske medije, već i na svojeg kolegu i bivšeg profesora Larsa Lagerbäcka te neke njegove igrače koji su optužili Alberta Undiana Mallenca, glavnog suca prve utakmice, da je navlačio za Hrvatsku.

Kada se stvar pogleda iz drugog kuta, Kovač nema razloga biti previše ljutit. Čak štoviše, gostima s Islanda bi mogao zavrtjeti rundu. Sumnjamo da bi odbili, ako je suditi prema onom što se vikendom može vidjeti u Reykjaviku.

Gladni lavovi

Zapravo nije ni tako loše što su islandski mediji i njihov izbornik odlučili pribjeći taktici „specijalnog rata“. Možda će im uspjeti ono što nije uspjelo Igoru Štimcu u drugom dijelu svojeg mandata, a nije sasvim ni Kovaču u prvoj utakmici. Možda u „vatrenima“ konačno probude onaj poznati inat i borbeni duh koji je dugi niz godina krasio hrvatsku reprezentaciju, a kojeg smo rijetko gledali u posljednjih godinu dana.

Ako ćemo iskreno, hrvatski nogometaši i pijani bi trebali pobijediti Islanđane, a trijezni i zainaćeni mogli bi im napuniti mrežu do vrha. Kovač sada može samo prekrižiti ruke i izdiktirati početnu postavu. Nadajmo se da će „vatreni“ istrčati na travnjak kao „gladni lavovi i pojesti za večeru“ te zajedljive potomke Vikinga. Islanđani očito nisu čuli za onu staru: Ne diraj Hrvata dok spava.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider