Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Drugi su ispred'

Klinsmann šokirao Amerikance: SAD bez glavne zvijezde u SP-u!

Izbornik američke nogometne reprezentacije Jürgen Klinsmann objavio je popis od 23 igrača koji će putovati na Svjetsko prvenstvu u Brazil, a na njemu nema Landona Donovana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Jedan od najboljih američkih nogometaša svih vremena, Landon Donovan, neće putovati na Svjetsko prvenstvo u Brazil! Donovan je izostavljen s popisa od 23 igrača koji bi trebali krenuti prema Brazilu što je izazvalo veliko iznenađenje u američkoj javnosti.

Ipak, takvu odluku Jürgen Klinsmann obrazložio je formom i potrebama američke reprezentacije u Brazilu. Donovana nije vidio kao igrača koji bi bio od tako velike pomoći.

"Jednostavno vidim neke druge igrače ispred njega. On zna da imam prema njemu najveći respekt, ali odluku moram donijeti. Moram odlučiti što je najbolje za ovu momčad. Njegova karijera je fantastična i zaslužuje svaki kompliment, ali u nogometu je važno jedino ono koliko možeš napraviti danas i koliko možeš napraviti sutra. Ne slažemo momčad na povijesti već na onome što smatramo najboljim za dobar rezultat sutra u Brazilu", objasnio je svoju odluku Klinsmann.

Osim Donovana s popisa su otpali i Brad Evans, Terrence Boyd, Joe Corona, Maurice Edu, Clarence Goodson i Michael Parkhurst.

U Brazil putuju:

Vratari: Brad Guzan (Aston Villa), Tim Howard (Everton), Nick Rimando (Real Salt Lake).

Braniči: DaMarcus Beasley (Puebla), Matt Besler (Sporting Kansas City), John Brooks (Hertha Berlin), Geoff Cameron (Stoke City), Timmy Chandler (Nürnberg), Omar Gonzalez (LA Galaxy), Fabian Johnson (Borussia Mönchengladbach), DeAndre Yedlin (Seattle Sounders FC).

Vezni red: Kyle Beckerman (Real Salt Lake), Alejandro Bedoya (Nantes), Michael Bradley (Toronto FC), Brad Davis (Houston Dynamo), Mix Diskerud (Rosenborg), Julian Green (Bayern München), Jermaine Jones (Beşiktaş), Graham Zusi (Sporting Kansas City).

Napadači: Jozy Altidore (Sunderland), Clint Dempsey (Seattle Sounders FC), Aron Johannsson (AZ Alkmaar), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider