Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Akcija Euro 2012.

Kakva simbolika: HNS izabrao kamp u gradu Warka, hotel 'Djevojka sa sela'!

Hrvatska reprezentacija tijekom Eura 2012. imat će bazni kamp u povijesnom poljskom gradiću Warka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Vrlo smo zadovoljni, izabrali smo bazu reprezentacije u Poljskoj! Bit će to gradić Warka, koji je pedesetak kilometara južno od Varšave, a boravit ćemo u hotelu Sielanka“, kazao nam je glasnogovornik reprezentacije Davor Gavran.

>> Otvaramo s Ircima: Hrvatska ide na Španjolsku, Italiju i Republiku Irsku!

S obzirom na posljednja ne baš pohvalna zbivanja u HNS-u, boravak hrvatske reprezentacije u jednom od najstarijih poljskih gradova pod imenom Warka ima, rekli bi cinici, prilično simbolično značenje. Još kad tome dodamo ime hotela, čije ime podsjeća na „himnu vatrenih“ sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998., Severinina Djevojka sa sela, onda je "zezancija" potpuna.

Kamo sreće da se ponovi '98., no, šalu na stranu, jer povijest je pokazala da je komfor i lokacija kampa česta imala značajan udjel u konačnom rezultatu hrvatske reprezentacija na velikim natjecanjima. Sjetimo se samo kakav je utjecaj na krajnji rezultat imao kamp u Portugalu, za vrijeme Eura 2004.

Prema onome što se može vidjeti na web stranici, čini se da je hotel Sielanka vrhunski i da će „Bilić boysi“ u njemu imati odlične uvjete za rad i prijeko potreban odmor između utakmica. Međutim, upitna je lokacija hotela, jer će Hrvatska svoje utakmice u skupini igrati u Poznanju i Gdanjsku, a zrakoplovom do ta dva grada ima oko sat leta, što baš nije najsretnija opcija. Do Poznanja je od Warke točno 299 kilometara, a do Gdanjska 332 kilometra.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider