Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Poziv me iznenadio'

Još jedan reprezentativac u Rijeci: Voli Real, a uzor mu je Iniesta

Ionako respektabilan roster Rijeke od danas je jači za još jednog reprezentativca. Ne, nije Mišković nikoga novog kupio, nego je postojeći Zoran Kvržić promoviran u reprezentativca Bosne i Hercegovine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Safet Sušić uvrstio ga je na popis kandidata za dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama, protiv Lihtenštajna u Zenici i Litve u Kaunasu.

S obzirom da već dugo igra u Hrvatskoj (Rijeka, Osijek, HAŠK Zagreb) mnogi nisu ni znali da Kvržić ima BiH državljanstvo. Rođen je 7. kolovoza 1988. godine u Doboju. Karijeru je počeo u lokalnom Rudaru iz Stanara, a potom je igrao za Proleter iz Teslića. Nakon toga počinje njegov „hrvatski opus“, sa posljednjom stanicom u Rijeci, za koju vrlo dobro igra ove sezone.

„Naravno da ću se odazvati na poziv selektora BiH. Velika mi je čast igrati za svoju zemlju. Moram priznati da me poziv iznenadio. Potajno sam se nadao da bih mogao biti reprezentativac. Dakle, očekivao sam poziv selektora Sušića, ali ne ovako brzo“, rekao je Kvržić za Anadolu Agency (AA), naglasivši:

„Bosna i Hercegovina ima sjajnu reprezentaciju sastavljeno od velikih svjetskih igrača. Čast mi je što ću biti dio tima i imati priliku biti sa svima njima. Vjerujem da ćemo pobijediti Lihtenštajn u Zenici i Litvu u gostima, te tako osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama, te da ću biti u selektorovim planovima i za sami Mundijal dogodine“.

Zanimljivo, od stranih klubova Zoranu Kvržiću najdraži je Real Madrid iako je njegov igrački uzor – Andres Iniesta.
Okupljanje reprezentativaca BiH bit će 7. listopada na Ilidži pokraj Sarajeva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider