Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nisu nam ni odgovorili'

Jasna poruka Šukeru: 'HNS nije zagrebački nogometni savez'

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar obrušio se na predsjednika HNS-a Davora Šukera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uporno inzistiranje predsjednika HNS-a Davora Šukera oko gradnje nogometnog centra i nacionalnog stadiona na Maksimiru, očekivano nisu naišle na odobravanje ni u Splitu. Na redovnom sastanku s novinarima Ivo Baldasar se dotaknuo i Šukerove inicijative.

''Njegova izjava je krajnje nekorektna. HNS bi trebao biti hrvatski, a ne zagrebački nogometni savez i tako bi morao raditi i razmišljati'', poručio je splitski gradonačelnik.

Baldasar od ranije tvrdi kako je Vlada bliža ideji da se za Euro 2020. godine kandidira Split. Kaže kako je to puno jeftinija varijanta, jer bi se Poljud trebao manje obnoviti (10 milijuna eura), a i klima je neusporedivo bolja. Najavio je kako će predložiti Vladi da kandidira Split bez obzira na želju HNS-a.

Predložili i lokaciju za kamp

''Splitsko-dalmatinska županija ponudila je 70.000 m2 za gradnju kampa u Baškom Polju, no iz HNS-a se nisu udostojili ni odgovoriti na našu ponudu'', otkrio je Baldasar.

Šuker je nedavno najavio mogućnost odigravanja prijateljske utakmice u Splitu uoći SP-a. Mnogi su ljuti, jer je Zagreb dobio praktički sve službene utakmice kvalifikacija iako je na nekima bilo tek nekoliko tisuća navijača. Zato pobornika bojkota takvih utakmica ima sve više.

''Nije nas još nitko kontaktirao. Ono što je žalosno je da nema s njihove strane nikakve komunikacije. Sve sami odlučuju. Ali nisam za zabrane jer ćemo onda biti isti kao oni. Neka dođu na Poljud jer smo i mi dio Hrvatske. Ma ne samo mi, mogla se kandidirati Rijeka ili neki drugi grad'', poručio je Baldasar.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider