Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogodite tko su im uzori

Iz Sinja i Dugopolja prema svjetskom vrhu: Hrvatski kadeti su - čudesni!

Priča je ovo koja nikog ne bi trebala začuditi, jer mladi hrvatski nogometaši - generacija '96 i '97 - ovih su dana potvrdili čudesan talent.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon rušenja Španjolske i Francuske, danas su remizirali s Belgijancima, i premoćno se plasirali na EURO.

>> Hrvatski kadeti remijem potvrdili prvo mjesto: A sada - Euro!

"Ova generacija, ako bude kompletna, može ići do samog kraja na europskom prvenstvu", ponosno će izbornik, Ivan Gudelj.

Njegov optimizam dijele i stožerni igrači: "Ovo je bilo mini finale, mini europsko prvenstvo gdje smo zasluženo prvi u grupi. Pobijedili smo dvije najveće nogometne sile Španjolsku i Francusku i, naravno, da nam je to diglo još više samopouzdanje i da idemo među prva tri na EURU", tvrdi Ante Roguljić.

"Mislim da smo zasluženo prošli dalje i da smo najkvalitetnija ekipa, reprezentacija koja može daleko dogurati na Europskom i plasirati se na Svjetsko prvenstvo", nadovezao se kapetan, Josip Bašić.

Predvodnici Gudeljove vrste dvojica su Splićana i jedan Zagrepčanin, sve od reda igrači kojima se proriče velika budućnost.

Najpoznatije ime je Alen Halilović, maksimirski wonderkid o kojem se već naveliko priča u Europi. Dinamov veznjak u igri se odlično nadopunjuje s Josipom Bašićem, sjajnim desnim krilom Hajduka. Tercet velikih hrvatskih nada zatvara Ante Roguljić. Veznjak splitskog Adriatica koji od ljeta karijeru nastavlja u Red Bullu.

"Ovdje ima dosta zvijezda, dosta nadarenih igrača koji imaju klasu, talent i od kojih očekujemo sutra da budu A reprezentativci... Ja sam siguran, ponavljam puno puta, da će iz ove generacije najmanje tri igrača biti A reprezentativci", proriče izbornik, a s njim se slaže i kapetan:

"Pa, sigurno da se vidim. Bit će mnogo momaka iz ove reprezentacije u A reprezentaciji."

Anti Roguljiću igrački uzor je Lionel Messi, a Josipu Bašiću Cristiano Ronaldo. Momci koji su tek na početku ozbiljne karijere, ali bi ih Europa vrlo brzo mogla upoznati...

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider