Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pakt s HNS-om

Incijativa 'Svetice za sve': Pobuna protiv elite i Milana Bandića!

Članovi inicijative "Svetice za sve" okupili su se danas u Sportsko rekreacijskom centru Svetice kako bi ponovno izrazili protivljenje odluci da Hrvatski nogometni savez i Grad Zagreb na tome mjestu izgrade kamp hrvatske nogometne reprezentacije

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Članovi inicijative drže da je to protivno interesima sportaša, rekreativaca i svih građana Zagreba. Izgradnja kampa je žestoka inicijativa gradonačelnika Milana Bandića da ispuni obećanja, ali ne prema građanima, nego neka druga, daleko od javnosti, istaknuo je Darko Stošić iz inicijative "Svetice za sve". Napomenuo je da je natječaj raspisan samo radi zadovoljenja forme i da su u njemu nestali gotovo svi sportovi, jer se daje koncesija na pet godina samo nogometu u atletici.

Očekujemo da se u utorak objave rezultati natječaja na kojem bi pobjednici vjerojatno trebali biti HNS i Atletski savez Dinamo, rekao je Stošić.

Po njegovim riječima i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor izjavio je da Skupština trenutno o tome ne može raspravljati, da je pravo gradonačelnika da daje koncesiju.

Taj projekt Nogometnog saveza o izgradnji kampa je neizvediv po nekim pravilima FIFA-e, upozorio je Stošić.

Odgovarajući na novinarski upit rekao kako im nije prihvatljivo preseljenje na Ravnice, što je ponudio gradonačelnik Bandić.

Goran Bilobrk iz Inicijative ustvrdio je da profesionalna elita želi građanima oduzeti vrlo vrijedno zemljište i da projekt nije odabran na demokratski način, jer je odluka donesena unaprijed. Građani nisu imali pravo izjašnjavanja, a i mjesni su odbori protiv.

SRC-u Svetice na kojem trenira i rekreira se najmanje 3000 sportaša, djece i rekreativaca, bit će nanesena velika šteta, upozorio je Bilobrk. Ustvrdio je da se pokušava umiriti jedan dio populacije kako bi se zauzeo SRC, a onda činilo što hoće.

Ovdje su trenirali mnogi poznati hrvatski tenisači - Ivo Karlović, Marin Čilić, Ivan Dodig, uništit će se tereni i onemogućiti razvoj tenisa, upozorio je.

Teniska trenerica Darija Dešković Mišković naglasila je da su SRC Svetice jedinstveni centar u Zagrebu i Hrvatskoj gdje na jednom mjestu uz teniske terene postoji atletska staza i košarkaški tereni.

Voditelj skupine vježbača "Svetice workout" Petar Đerić rekao je da je pokrenuto potpisivanje peticije protiv izgradnje kampa te da za sada imaju oko 4000 potpisa. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider