Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treba li to i Hrvatima?

Ima i ovoga: Polažu prisegu da će služiti jedinoj svetinji - reprezentaciji!

Moralni ugovor koji će definirati njihovo buduće ponašanje u nacionalnom dresu u utorak su potpisali nogometni reprezentativci Kameruna...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njegova je svrha povratak pobjedničkim navikama i uspostava visokog morala u momčadi, a njegv je kreator Rigobert Song, nekadašnji karizmatični kapetan i nogometaš s najviše nastupa u povijesti reprezentacije, odnedavno sportski direktor nacionalne momčadi.

Igrači su simboličan potpis na dokument stavili dan uči kvalifikacijskog dvoboja za Afrički kup nacija iduće godine koji u srijedu igraju kod Gvineje Bisau.

"Kamerunska je reprezentacija svetinja: služiti joj moj je jedini cilj", stoji u prvoj od 11 točaka "moralnog ugovora".

Evo još nekih:

"Iznimna mi je čast predstavljati domovinu. Činit ću to predano, pouzdano i hrabro."

"Svaka utakmica za koju sam pozvan za mene predstavlja sreću koju dijelim sa svojom obitelji, suigračima i navijačima".

"Neslomljiv sam i uvijek ću biti neslomljiv", završna je izjava koja se referira na nadimak momčadi (Indomitable Lions) i koju su reprezentativci potpisali također se zavjetovavši da će se ponašati prijateljski i ujedinjeno, da će raditi požrtvovno za momčad, poštivati sve sadašnje i bivše reprezentativce, pristojno se ophoditi prema suigračima i trenerima, te se profesionalno ponašati svo vrijeme.

U krizi je kamerunska reprezentacija od triju poraza u skupini Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine, nakon čega u kvalifikacijama nije uspjela izboriti nastup na nedavno održanom Kupu nacija u Ekvatorskoj Gvineji i Gabonu.

Rigobert Song (35) preuzeo je novu ulogu da bi logistički podigao kvalitetu reprezentacije, te također odrađivao motivacijsku rolu. (TS)

Nastavi čitati

Nastavi čitati