Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima iznenađenja

I Nijemci objavili popis za Brazil: 30 kandidata, neke zvijezde otpale!

Izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw objavio je širi popis od 30 igrača s kojima će krenuti na pripreme za skorašnje Svjetsko prvenstvo u Brazilu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Popis nudi nekoliko zanimljivosti i iznenađenja, a jedno od većih je svakako izostavljanje napadača Fiorentine Marija Gomeza. Iako je 28-godišnji bivši nogometaš Bayerna veći dio sezone imao problema s ozljedama, sam je nedavno izjavio da će biti spreman i da očekuje nastup na SP-u. Od toga, međutim, neće biti ništa za igrača koji je skupio 59 nastupa za njemačku reprezentaciju i postigao 25 golova.

Ozljeda, s druge strane, nije zaustavila veznjaka madridskog Reala Samija Khediru da se nađe na širem popisu. Khedira zbog ozljede koljena nije igrao od studenog, ali nedavno se vratio treninzima i našao na klupi Reala, što je Löwu bilo dovoljno da ga pozove na pripreme.

Manja iznenađenje predstavlja i nepozivanje dvojice vratara koji su bili u kombinacijama - 29-godišnjeg Renea Adlera iz HSV-a i sedam godina mlađeg Marc-Andrea ter Stegena (Borussia Mönchengladbach) koji će od sljedeće sezone čuvati gol Barcelone. Njemački golmani za SP tako su Manuel Neuer (Bayern), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund) i Ron-Robert Zieler (Hannover).

Među 30 igrača su čak šestorica koja nemaju nijedan nastup za ''elf'' - Leon Goretzka i Max Meyer iz Schalkea, Shkodran Mustafi iz Sampdorije, Erik Durm iz Borussije Dortmund, Andre Hahn iz Augsburga, te Kevin Volland iz Hoffenheima. Volland je, inače, jedini klasični napadač na popisu, uz veterana Miroslava Klosea, ali Löw ima veliki broj ofenzivnih veznjaka.

Širi popis reprezentacije Njemačke za Svjetsko prvenstvo u Brazilu:

Vratari: Manuel Neuer (Bayern), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover)

Braniči: Philipp Lahm (Bayern), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Jerome Boateng (Bayern), Per Mertesacker (Arsenal), Kevin Großkreutz (Borussia Dortmund), Erik Durm (Borussia Dortmund), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Sampdoria), Benedikt Höwedes (Schalke), Marcell Jansen (Hamburger SV)

Veznjaci: Marco Reus (Borussia Dortmund), Mario Götze (Bayern), Bastian Schweinsteiger (Bayern), Thomas Müller (Bayern), Mesut Özil (Arsenal), Toni Kroos (Bayern), Lukas Podolski (Arsenal), Andre Schürrle (Chelsea), Julian Draxler (Schalke), Sami Khedira (Real Madrid), Max Meyer (Schalke), Lars Bender (Bayer Leverkusen), Leon Goretzka (Schalke), Andre Hahn (Augsburg), Matthias Ginter (Freiburg)

Napadači: Kevin Volland (Hoffenheim), Miroslav Klose (Lazio)(TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider