Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrijedna pobjeda

Hrvatska ubilježila prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu!

Hrvatska U-17 reprezentacija slavila je protiv Paname s 1:0 u 2. kolu C skupine Svjetskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski nogometaši do 17 godina slavili su protiv Paname golom Roguljića u 26. minuti koji se u solo-prodoru oslobodio nekoliko suparničkih igrača, a onda je niskim udarcem lijevom nogom, iskosa s lijeve strane s nekih 6 metara, svladao vratara Paname.

To je prva pobjeda Hrvatske na SP-u u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U prvom su kolu poraženi od Maroka 3:1.

Hrvatska je bila nešto bolja u ovoj utakmici, u udarcima u okvir gola 9-2, u pokušajima prema golu 14-12, mogla je zabiti još poneki gol, a najbolju priliku za uvećanje vodstva propustio je Knežević u 74. minuti, kada je nakon odličnog proboja i dodavanja Brodića iz blizine jedva dotaknuo loptu i propustio matirati suparničkog vratara.

No, imala je i Panama svojih šansi za izjednačenje. Najopasniji je bio Gonzalez, koji je ušao u igru u 64. minuti, te je nekoliko puta opasno zaprijetio, a u 76. minuti je udarcem iz daljine pogodio gredu.

Sada je pred hrvatskim kadetima utakmica s Uzbekistanom ovog četvrtka. Bod nosi sigurno treće mjesto i vjerojatan prolaz u osminu finala, dok bi pobjeda donijela siguran prolaz dalje.

Hrvatska je igrala u sljedećem sastavu:

Marić, Mamić, Šunjić, Čaleta-Car, Džijan, Halilović, Roguljić (od 70. Knežević), Prce, Maloku (od 52. Lulić), Murić (od 80. Blažević), Brodić

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider