Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi dan pregled i testovi

Počele pripreme Vatrenih: Lovren o Liverpoolu, a Zelenika...

Dok je izbornik obilazio teško pogođenu Slavoniju, igrači koji su stigli na okupljanje i službeno su započeli pripreme za brazilski Mundijal.

Odradili su sistematski pregled i različite kardiološke testove na osnovi kojih će se svakom odrediti optimalan način pripreme. A onda je uslijedio i prvi zajednički trening na zagrebačkom Sigetu, uz podršku brojnih malenih navijača. Jutro je bilo rezervirano za utvrđivanje trenutačnog stanja. Svaki od pristiglih reprezentativaca prošao je seriju detaljnih testova, a rezultati će otkriti koliko su spremni za početak priprema. Drugi dio dana bio je rezerviran i za prvi trening. Vatreni su tek na početku, pa je bilo gotovo više trenera nego igrača.

Bez obzira na to, Dejan Lovren ističe kako je ozbiljnost na najvišoj razini: "Svaki trening, svaka utakmica je dokazivanje i nikome nije mjesto zagarantirano, ali kažem, izbornik na kraju odlučuje i igrat će na kraju oni najbolji."

Lovren visoko kotira za poziciju jednog od središnjih braniča. Posebno zbog odlične sezone u Southamptonu: "Imam fantastičnu sezonu. Sretan sam što nisam bio ozljeđen ovih godinu dana. Kad sam dolazio u Premiership nisam imao dosta samopouzdanja. Dosta mi je pomogao trener koji mi je ulio dosta samopouzdanja i čim imaš samopouzdanje, odmah ti je lakše. I nova sredina, mislim da je stvarno bilo vrijeme za otići", smatra Lovren.

Taj ga je recept doveo, kako navode otočki mediji, i na radar velikog Liverpoola: "Ne smijem ništa o tome komentirati", poručio je.

Mnogi su s iznenađenjem komentirali izbornikovo pozivanje Olivera Zelenike. Dinamov vratar na posudbi u Lokomotivi počašćen je ulaskom među Vatrene: "Vama iznenađenje, a meni... Ja bih rekao da sam sretno i spretno to izborio", kaže Zelenika:

"Ponosan sam na sve što sam do sad napravio i što ću biti na terenu s takvim igračima."

Što se tiče Strinićeve situacije, ozlijedio je zadnju ložu, a nakon analize saznat ćemo koliko je situacija zapravo i opasna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider