Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debitirao Halilović

Hrvatska uz dosta sreće izbjegla teži poraz: Presudio Ronaldo!

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je od Portugala u prijateljskoj utakmici u Ženevi.

Hrvatska je izgubila s 0:1, a jedini pogodak postigao je Cristiano Ronaldo u 36. minuti susreta.

Hrvatska je prikazala bolju igru u odnosu na poraz od Škotske u petak na Maksimiru, ali je i protivnik bio puno zahtijevniji, zbog čega Štimac ne treba biti pretjerano nezadovoljan rezultatom, posebno zbog činjenice da su Portugalci dvaput gađali gredu Subašićeva gola.

Halilović ušao u povijest: Zamalo šokirao Portugalce

Ono po čemu će se ova utakmica ipak najviše pamtiti jest debi Alena Halilovića - Hrvatska je dobila najmlađeg debitanta u povijesti (Dinamov veznjak će 18. lipnja proslaviti 17. rođendan). Halilović je u 50. minuti zamijenio indisponiranog Ivana Strinića i ušao u povijest, a bio je blizu velike senzacije u 87. minuti, ali je odličnom intervencijom portugalski vratar Eduardo odbio loptu u korner i spriječio Halilovića da u prvom nastupu odmah zabije i pogodak.

Preko Ivice Olića Hrvatska je radila presing na posljednji red Portugala u većem dijelu prvog poluvremena, ali nije to bila Olina noć (promašio je u dvije izgledne situacije, poslije dodavanja Rakitića u šestoj i Modrića u 31. minuti.

Nezadrživog Ronalda zadržala - greda

Kada se činilo da će se na odmor netaknutih mreža, sijevnula je akcija Portugala. Ronaldo je povukao, pratio ga je Modrić, a ovaj je dao na desno za nadolazećeg Joaa Pereiru koji zavrće u sredinu gdje Varela šalje povratnu za Ronalda, a ovaj ispod bloka od trojice naših igrača pogađa donji lijevi kut Subašićeva gola! Pet minuta kasnije mogao je Ronaldo i do drugog pogotka, ali je sreća spasila Subašića jer krilni napadač Reala glavom je pogodio gredu nakon centaršuta Fabija Coentraa.

Igor Štimac tijekom poluvremena nije ništa mijenjao, a u nastavku dvije minute nakon što je ušao Halilović, u 52., umalo je Portugal opet poveo - centaršut je bio za Ronalda u kaznenom prostoru koji glavom vraća za Coentraa, ali ovaj, također glavom, pogađa prečku.

Do kraja susreta Štimac je dao priliku još nekim igračima (ušli su Ademi, Perišić, Kovačić, Kalinić i još jedan debitant, stoper Udinesea Igor Bubnjić), ali se rezultat nije mijenjao, a osim Halilovićeva udarca u 87. minuti, Hrvatska je blizu pogotka bila i u 78. minuti, kada je na odličan Modrićev centaršut Perišić pucao pored gola.

Bila je ovo treća međusobna utakmica Hrvatske i Portugala i treći poraz Vatrenih koji su u tim susretima ostali bez postignutog gola (0:6).

Prijateljska utakmica:

Hrvatska - Portugal 0:1 (Ronaldo 36)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider