Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Pobjeda za mir'

Hrvatska otputovala u Švicarsku: Cilj je - ponoviti Island

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Švicarsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U St. Gallenu će u srijedu navečer s početkom u 20:30 Hrvatska odmjeriti snage sa Švicarskom.

Točno 100 dana do utakmice koju će gledati cijeli svijet!

Brazilski izbornik nahvalio Hrvatsku: Kao da su iz Južne Amerike!

"Nadam se da će sve biti u redu, neki igrači koji puno igraju za reprezentaciju neće igrati svih 90 minuta, malo ćemo pripaziti na njihovo zdravlje. Pobjeda bi nam mnogo značila za samopouzdanje, za mir u naredna dva do tri mjeseca, ali tražimo prije svega igru kao protiv Islanda u uzvratu", najavio je izbornik Niko Kovač, a prenosi službena stranica HNS-a.

Kovač se veseli dvoboju s Ottmarom Hitzfeldom: "On je gospodin i veliki stručnjak, velika mi je čast i zadovoljstvo suprotstaviti mu se."

Luka Modrić dobro se sjeća posljednjeg ogleda sa Švicarskom...

"Igrali smo protiv njih u Splitu, znamo da su dobri i kvalitetni. Znamo kako smo prošli na Poljudu, idemo tamo odigrati dobru utakmicu i najbitnije od svega, da sve prođe u redu, bez ozljeda."

Modrić na upit o komplimentima kako je iza Ronalda najbolji igrač Reala kaže kako mu je najvažnije da ekipa igra dobro, da Real gura u prvenstvu, Kupu i Ligi prvaka.

Ivica Olić s nestrpljenjem je dočekao prvo reprezentativno okupljanje i pripreme za ogled sa Švicarskom: "Par igrača igraju sa mnom, prije par mjeseci su pobijedili i Brazil. Radi se o kvalitetnoj reprezentaciji koja je u svojoj grupi suvereno osvojila prvo mjesto", upozorava Ola.

Danijel Pranjić zabio je u za vikend u trijumfu Panathinaikosa kod Olympiakosa: "Lijep je osjećaj iz razloga što dugo nismo pobijedili Olympiakos, našim navijačima to jako puno znači. Ni sami nismo očekivali da će biti tako, oni su ipak najbolja ekipa u Grčkoj i to je bilo veliko iznenađenje za svih što smo slavili."

O Švicarcima kaže...

"Švicarska je dobra reprezentacija, bit će to dobar test za nas. Imali smo dosta obaveza, ali nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da će svi biti zadovoljni."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider