Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNS odustaje

Hrvatska bez Kovačića na Svjetsko prvenstvo!

Mateo Kovačić neće biti lider hrvatske reprezentacije do 20 godina na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, stoji u priopćenju HNS-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni savez objavio je priopćenje povodom odbijanja milanskog Intera da dopusti Mateu Kovačiću nastup na Svjetskom prvenstvu reprezentacija do 20 godina koje će se ovog ljeta održati u Turskoj.

„Iako su predsjednik stručne komisije Romeo Jozak i izbornik Dinko Jeličić sredinom travnja u Milanu pregovarali s rukovodstvom Intera i ponudili milanskom klubu sve opcije - uključujući priključivanje Interovog kondicijskog trenera stožeru hrvatske reprezentacije - u Interu su iskoristili svoje pravo da ne dopuste igraču nastup na tom natjecanju.
Naime, klubovi nisu dužni puštati igrače na natjecanja ovog uzrasta čak ni kada se radi o razini svjetskog prvenstva, a kako u Kovačiću vide jednog od najvažnijih igrača momčadi iduće sezone, u Interu ne žele izlagati Matea dodatnim naporima neposredno prije početka priprema za novu sezonu“, stoji u priopćenju HNS-a kojem je stigao i službeni dopis Intera.

„Kao što vjerojatno znate, mladić je počeo stalno igrati za nas. Doista smo sretni s njim. Međutim, kao što se uvijek događa s mladićima njegove dobi koji dolaze iz druge zemlje, doista se mora integrirati u grupu igrača prve momčadi. Zbog toga je za nas neophodno da sve treninge uoči sezone provede s prvom momčadi. To je iznimno važno za novog igrača, a naš klub je za posljednji tjedan lipnja dogovorio dodatno razdoblje za provedbu fizičkih i medicinskih testiranja personaliziranih upravo za njega, uoči početka predsezone. Zbog svih ovih razloga - koje sam uvjeren da ćete razumjeti - naš klub ne može dozvoliti igraču da sudjeluje na U-20 Svjetskom prvenstvu u Turskoj", stoji među ostalim u dopisu Intera kojeg je potpisao tehnički direktor Marco Branca.

U HNS ističu da rukovodstvo reprezentacije više neće inzistirati niti tražiti nastup Matea Kovačića u Turskoj. Svjetsko prvenstvo u Turskoj na rasporedu je od 21. lipnja do 13. srpnja, a Hrvatska je smještena u skupinu s Urugvajom, Uzbekistanom i Novim Zelandom. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider