Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Imamo velika očekivanja'

Halilović za FIFA-u: Ne bojimo se nikoga!

Hrvatski nogometni dragulj Alen Halilović bio je gost intervjua za internetsku stranicu Međunarodne nogometne organizacije (FIFA), uoči početka Svjetskog prvenstva do 17 godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turnir započinje 17. listopada, a sve će oči, kada je u pitanju reprezentacija Hrvatske, biti uprte u veznog igrača zagrebačkog Dinama, najmlađeg sudionika i strijelca u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

''Nije uvijek lako ispuniti očekivanja. Ali kada sam na travnjaku samo pokušavam uživati u utakmici i zaboraviti sve ostalo. Jer, na kraju dana, ja volim nogomet'', rekao je na početku razgovora za FIFA.com Halilović.

''Svaki igrač ima svoju ulogu u reprezentaciji, pa tako i ja. Cilj mi je dati sve od sebe i pomoći koliko god budem mogao. Želim iskoristiti iskustvo koje sam stekao igrajući među seniorima prošle i ove sezone, te istovremeno pokazati svoj pobjednički mentalitet na travnjaku i u svlačionici'', kazao je Halilović, koji se veseli Svjetskom prvenstvu još otkako je isto izborio s reprezentacijom.

''Radujem se natjecanju protiv najboljih igrača svijeta iz naše generacije. Očekujem visoku razinu nogometa i dobre nastupe. Za nas mlade nogometaše ovo je sjajna prilika da se testiramo protiv igrača s drugih kontinenata, kako bi uočili neke razlike, ali ponešto i naučili'', zrelo razmišlja Dinamov veznjak, koji se nada boljem rezultatu od onog na Europskom prvenstvu do 17 godina, kada su nastup, namještanjem rezultata Rusije i Italije, završili u skupini.

''Očekujemo da nadmašimo rezultat s Eura gdje smo remizirali s Italijom i Rusijom u skupini, ispali, a oni su u konačnici igrali u finalu. Imamo snažnu momčad koja već nekoliko godina igra zajedno i dobro se poznaje. Imamo snažne pojedince, ali smo kao momčad još i jači'', smatra Halilović pa zaključuje:

''Očekujem da momčad u svakoj utakmici ostavi sve na travnjaku. Želimo dokazati da smo se s razlogom kvalificirali na ovo Svjetsko prvenstvo i da se možemo suprostaviti svakome. Imamo velika očekivanja, ali s razlogom. Ukoliko budemo igrali onako kako znamo i možemo, ne trebamo se bojati nikoga.''

Hrvatska reprezentacija prvu utakmicu skupine C igra 18. ovog mjeseca protiv Maroka, a nakon toga 21. i 24., slijede ogledi protiv Paname i Uzbekistana. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider