Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
HNS je na potezu

Gubi li Hrvatska 'Novog Ibrahimovića'? Švedski Hrvat oduševljava u Borussiji

Sjajne igre švedskog nogometaša hrvatskog porijekla Branimira Hrgote (20) tijekom priprema Borussije Mönchengladbach i dalje zaokupljaju njemačke medije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branimir Hrgota mladi je švedski reprezentativac, koji još uvijek može igrati za Hrvatsku, ukoliko čelnici HNS-a pravodobno reagiraju i vrbuju velikog talenta da ojača hrvatski napad.

Mogućnosti ovog mladića rođenog 12. siječnja 1993. prva je uočila Borussia iz Monchengladbacha, koja ga je kupila u ljeto 2012. nakon što je u jednoj sezoni u drugoligašu Jonkoppingu kao 19 godišnjak zabio 28 prvenstvenih golova.

U svojoj prvoj bundesligaškoj sezoni 12 je puta ulazio s klupe, sve do posljednjeg kola kada je po prvi dobio prigodu od prve minute i odmah postigao hat-trick u pobjedi nad Mainzom (4:2), čime je dodatno skrenuo pozornost na sebe.

Švedski mediji o Hrgoti pišu kao o Novom Ibrahimoviću, jer osim perspektive koja mu se nameće, Hrgota ima priču sličnu kao Ibra (otac mu je iz Bosne i Hercegovine, majka iz Hrvatske), a u ranijim je intervjuima govorio kako će tek donijeti odluku za čiju će reprezentaciju nastupati kao senior, uzimajući pritom u obzir samo Švedsku i Hrvatsku.

Hrgota je trenutno član švedske U21 reprezentacije, za koju je u četiri nastupa postigao jedan pogodak.

Istovremeno, s pogocima je krenuo i u novu sezonu, zabivši oba gola u pobjedi Borussije protiv Liersea (2:0).

"Komplimenti skautu koji je otkrio ovog igrača. Nisam iznenađen, to je Branimir Hrgota", hladnokrvno je njegov nastup prokomentirao trener Borussije Lucien Favre.

Hrgota, pak, pokušava ne obazirati se na priče o velikoj karijeri koja mu predstoji: "Nema razloga da poletim. Znam što mogu, a moj cilj je izboriti mjesto u momčadi. A za to trebam naporno raditi. U nogometu ništa nije nemoguće."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider