Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mjesto je 'otvoreno'

Gregory Sertic stiže među Vatrene: Je li on taj kojeg Štimac čeka?

Francuski nogometaš hrvatskih korijena ponovno je u žiži zanimanja hrvatske nogometne javnosti.

Gregory Sertic, 23-godišnji nogometaš zabio je u četvrtfinalnoj pobjedi 3-2 njegovog Bordeauxa kod Lensa. Bio je to gol iz slobodnog udarca za 1-1, a pogodio je pritom potpuno iskosa, skoro kao iz kornera. Bio je to Serticev prvi pogodak nakon skoro četiri godine (!), a posljednji je pogodak prije toga zabio 3. svibnja 2009. godine protiv Sochauxa.

Stiže nam i 'francuski Hrvat'

Četiri godine posta i nije toliko dramatično koliko zvuči. Radi se o defanzivnom veznom igraču koji više asistira zbog sjajnih izvođenja prekida. No zanimljiv nam je jer ga je Igor Štimac odlučio pozvati u hrvatsku reprezentaciju. Papiri su sređeni i nakon tri godine pričanja o tome, čini se kako se bliži Serticev debi za domovinu svog djeda.

Lički korijeni očito su mu dovoljni da odabere Hrvatsku. Jezik govori dovoljno da može razumijeti suigrače. Naravno, za francusku reprezentaciju očito nije dovoljno dobar inače bio ga Laurent Blanc pozvao. Upravo ga on najbolje zna jer ga je gurnuo u prvu momčad Bordeauxa još s 19 godina.

Gdje Serticx vidi svoju priliku? Upravo na mjestu koje Štimac nije nikome 'obećao' - uz Luku Modrića. Ognjen Vukojević izgubio je praktički tu sigurnu poziciju koju je imao kod Bilića. Štimac je u Belgiji iznenadio s Josipom Radoševićem, na tom je mjestu koristio i ofenzivnije Badelja i Kovačića, a tu je i Arijan Ademi.

Možda je Sertic baš to što traži hrvatski izbornik. Nešto između trkača i kreativca. Kažu da ima 'čelična pluća', a opet ofenzivni vezni mu je prirodna pozicija. To želi isprobati Štimac iako se mnogi čude jer 'ako nečeg imamo, to su vezni igrači'. Neće izbornika ništa koštati ako ga isproba. Može samo dobiti...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider