Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Uvijek će biti budala...'

Mihajlović: Lijepo mi je u Zagrebu, a tko dobije crveni bolje da ga nema

Izbornik Srbije Siniša Mihajlović te najiskusniji igrači Ivanović i Kolarov održali su press konferenciju uoči utakmice Hrvatska - Srbija.

Izbornik Srbije Siniša Mihajlović i reprezentativci pri dolasku u Zagreb nisu davali izjave. Zato su govorili na press konferenciji na maksimirskom stadionu. Mihajloviću su se pridružili kapetan Srbije Branislav Ivanović i dokapetan Aleksandar Kolarov.

>> Sjajna podrška uoči Srbije: 5000 ljudi na treningu reprezentacije!

>> Milanović: Uvrede nadglasajte pjesmom, ne zviždukom!

>> Pogledajte kakva će koreografija osvanuti na Maksimiru

Glasnogovornik FSS-a otvorio je press konferenciju kritikom HNS-u zbog odluke da se zbog sigurnosti ne dopusti otvoreni trening srpske reprezentacije na Maksimiru.

''Htjeli smo da sve bude isto jer u ovim trenucima domaćini treniraju pred navijačima. Obavijestili smo HNS dopisom, a mediji u Hrvatskoj to su saznali dosta kasnije.''

Prednost pred izbornikom dobili su Ivanović i Kolarov kako bi se što prije mogli vratiti u svlačionicu i pripremiti za trening u 18 sati.

''Za sada navijači nisu davali golove u nogometu. Mi moramo biti koncentrirani na našu igru i pokazati fair-play na terenu'', poručio je branič Man Cityja Aleksandar Kolarov na pitanja o atmosferi na Maksimiru.

''U ovoj utakmici razlika u bodovima neće značiti. Kad krene utakmica, sve se zaboravlja. Srpski tim ima mladost i ogromnu želju za dokazivanjem'', rekao je kapetan Branislav Ivanović.

Upitan o većem iskustvu Hrvatske, Ivanović je odgovorio:

''To iskustvo može donijeti stabilnost. No, nitko od nas nije igrao utakmice ovakvog tipa. Kad počne utakmica, svi smo jednaki.''

Siniša Mihajlović je nakon toga imao jednu od najdužih presica dosad, barem tako tvrdi glasnogovornik FSS-a.

Kako vam je u Zagrebu?

''Lijepo se osjećam u Zagrebu. Sve je korektno.''

Hoćete li podnijeti ostavku u slučaju poraza?

''Ne razmišljam da izgubim. Dolazimo igrati nogomet. Nadamo se izvući maksimum.''

Mislite li da će biti uvreda i nacionalističkih ispada na Maksimiru?

''To nije naš problem. Mi se trebamo koncentrirati na događanja na terenu. Nadam se da će zagrebačka publika biti toliko inteligentna da se ponaša kako treba. Isto, kao i ona u Beogradu. No, mi na terenu trebamo dati primjer. Muška utakmica da, al incidenti ne. Garantiram da neće biti incidenata na terenu. Tko bude dobio crveni karton bolje da se ne vraća u svlačionicu. Taj neće više igrati za reprezentaciju dok sam ja izbornik.''

''Organizacija je zasad dobra. Imam potpuno povjerenje u hrvatsku policiju. Na tribinama se uvijek nađe 200 budala na koje mi ne možemo utjecati.''

Mihajlović sugerirao da je Milanović Srbin

MIhajlović je odgovarajući na jedno pitanje spomenuo i hrvatskog premijera.

''Kako se ono zove? Milanović? I zove Zoran?'', pitao je Mihajlović i nasmijao se sugerirajući da hrvatski premijer ima veze sa Srbijom.

Bila je to potpuno nepotrebna gesta koja nije u skladu s onim što je cijelo vrijeme ponavljao, a to je fer ponašanje.

Što očekujete od hrvatske reprezentacije?

''Spremni smo na sve. Uraganski početak, pritisak publike...''

Štimac je najavio kako će Mihajloviću pokloniti hrvatska vina?

''Mi smo njemu donijeli rakiju, ajvar i džem. Donijeli bi i ćevape, ali bi se ohladili. Odvest ćemo ih na uzvratu na ćevape.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider