Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi finalisti AKN-a

Furiozna Nigerija pružila veliku partiju i razbila Mali!

Nakon četiri uzastopna poraza u polufinalima Afričkog kupa nacija, reprezentacija Nigerije konačno je u petom pokušaju izborila finale, te će se boriti za svoj tek treći naslov pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nigerija je s visokih 4:1 u južnoafričkom gradu Durbanu svladala reprezentaciju Malija, iako se nakon uvodnih 25. minuta nije činilo da će Super orlovi slaviti na ovako uvjerljiv način.

Elderson Echiejile otvorio je atipičnu golijadu za Afrički kup nacija u 25. minuti, nakon što je po desnoj strani nigerijskog napada Victor Moses izvrtio svog čuvara, te ubacio loptu na drugu vratnicu. Echiejile se na pet metara od gola našao usamljen poput duha, te se samo naklonio za vodstvo Nigerije.

Samo pet minuta kasnije napadač kijevskog Dinama Brown Ideye koristi još jedno ubacivanje s desne strane, ovoga puta prizmeno i to od Emmanuela Emenikea. Ideye klizećim udarcem sretno i spretno zabija za udvostručenje nigerijskog vodstva.

Samo minutu prije isteka prvog dijela utakmice, sreća je ponovno pomazila Nigeriju, odnosno Emenikea. Nigerija je dobila slobodan udarac na 30 i koji metar od Malijeva gola, a lopta je od živog zida prevarila vratara i završila u mreži za visokih 3:0 na poluvremenu.

Konačan udarac Malijcima zadao je džoker s klupe Ahmed Musa, kojeg odličnom loptom proigrava John Obi Mikel, te izbacuje u situaciju jedan na jedan s vratarem. Musa efektnim udarcem kroz noge zabija u 60. minuti posljednji pogodak Nigerije na susretu.

A konačan rezultat postavio je Cheick Diarra, koji u 75. minuti lijepim udarcem iz prve, nakon povratne lopte s lijeve strane Diabatea, lijevom nogom zabija za konačnih, gledano iz Malijeve perspektive, 1:4.

Nigerija, koja je u četvrtfinalu izbacila najvećeg favorita za naslov uoči turnira Obalu Bjelokosti, će u finalu zaigrati protiv pobjednika susreta između Gane i Burkine Faso.

 

AFK, polufinale:

Nigerija - Mali 4:1 (Echiejile 25, Ideye 30, Emenike 44, Musa 60 / Diarra 75)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider