Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brozović zabio dva gola

Furiozna Hrvatska Nike Kovača: 'Petica' na otvorenju kvalifikacija!

Hrvatska mlada reprezentacija deklasirala je Lihtenštajn s 5:0 na otvorenju kvalifikacija za U21 Europsko prvenstvo 2015...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine startala je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2015. godine lakom pobjedom. U Vaduzu su mladi Hrvati svladali Lihtenštajn s 5-0. Strijelci su bili Marcelo Brozović (23, 56), Bruno Petković (62), Petar Mišić (76) i Samuel Zimmermann (76 ag).

Bila je to isto tako uspješna kvalifikacijska premijera za Niku Kovača, novog izbornika mlade nacionalne vrste, te njegovog pomoćnika i brata Roberta.

Marcel Brozović, nogometaš Dinama, bio je jedini strijelac u prvom dijelu (23. minuta), koje je završilo minimalnim vodstvom Hrvatske. No, u nastavku je isti igrač potaknuo daleko jaču seriju Hrvatske. U 56. minuti je povećao na 2-0, a potom je prvo Bruno Petković u 62. dao pogodak za 3-0, pa Petar Mišić u 67. za 4-0. Sve je zaokružio domaći igrač Zimmermann koji je u 76. postigao autogol za konačnu "petardu" u domaćoj mreži.

Hrvatska je protiv Lihtenštajna igrala s udarnom momčadi: Zelenika - Mikanović, Bubnjić, Datković, Vrsaljko - Mišić, Radošević, Šitum - Miličević, Brozović - Petković.

Hrvatska se nalazi u skupini 5 s Latvijom, Lihtenštajnom, Švicarskom i Ukrajinom, a nakon dvije odigrane utakmice prvog kola Hrvatska je prva ispred Latvije, koja također ima tri boda ali i lošiju gol-razliku.  Hrvatska sljedeću utakmicu kvalifikacija igra s Ukrajinom 6. rujna Lvivu. 

Kvalifikacije U21, skupina 5:

Lihtenštajn - Hrvatska 0-5 (Brozović 23, 56, Petković 62, Mišić 67, Zimmermann 76-ag)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider