Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznati svi polufinalisti

'Furija' u polufinalu ide na Italiju, Urugvaj na Brazil

Poznati su svi polufinalni parovi Kupa konfederacija u Brazilu. Aktualni svjetski i europski nogometni prvaci Španjolci igrat će protiv Talijana, dok će domaćini Brazilci snage odmjeriti protiv Urugvajaca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U današnjim utakmicama 3. kola skupine B Španjolska je sa 3-0 savladala Nigeriju u Fortalezi, dok je Urugvaj sa 8-0 u Recifeu deklasirao Tahiti.

"Furija" je tako zadržala stopostotan učinak i osigurala čelno mjesto skupine, dok su Urugvajci očekivano s lakoćom odradili posao protiv Tahićana.

Napadač Palerma Abel Hernandez zabio je čak četiri gola Tahitiju, od čega onaj prvi nakon samo 77 sekundi igre, što je najbrži gol na ovom Kupu konfederacija. Dva je gola za Urugvaj zabio Luis Suarez, a po jednog Diego Perez i Nicolas Lodeiro.

Kraj susreta oba u sastava dočeka s igračem manje nakon isključenja urugvajskog braniča Andersa Scottija iz 51. minute i tahićanskog braniča Teheivariija Ludiviona osam minuta kasnije.

Junak španjolske pobjede bio je dvostruki strijelac Jordi Alba, dok je Fernando Torres zabio preostali gol i to samo dvije minute po ulasku u igru nakon što je zamijenio Roberta Soldada.

Treće mjesto u skupini B zauzela je Nigerija, a četvrto Tahiti koji je natjecanje okončao s nula bodova i gol-razlikom 1-24. Spomenuta 24 primljena gola najlošiji je obrambeni učinak pojedine reprezentacije u povijesti ovog natjecanja.

Prvo polufinale između Brazila i Urugvaja na rasporedu je u srijedu, a drugo između Španjolske i Italije u reprizi finala prošlogodišnjeg Eura, u četvrtak. (TS)

Kup konfederacija, skupina B, 3. kolo:

Španjolska - Nigerija 3-0 (Alba 3, 88, Torres 62)

Urugvaj - Tahiti 8-0 (Hernandez 2, 24, 45+1, 67-11m, Perez 27, Lodeiro 61, Suarez 82, 90)

Redoslijed: 1. Španjolska 9, 2. Urugvaj 6, 3. Nigerija 3, 4. Tahiti 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider