Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li im udovoljiti?

Francuska sprema Fifi žalbu zbog statusa nenositelja!

Francuski savez (FFF) namjerava Međunarodnoj nogometnoj organizaciji (FIFA) uputiti žalbu zbog načina na koji se određuju nositelji u dodatnim europskim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetski prvaci iz 1998. godine, trenutno tek 25. reprezentacija svijeta, ne mogu se pomiriti s činjenicom da će u ždrijebu dodatnih kvalifikacija biti u bubnju nenositelja istih, što ujedno donosi bolje rangiranog suparnika za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice.

Francuski prigovor, prenosi L'Equipe, temeljit će se na tome da je njihova reprezentacija zbog manje kvalifikacijskih ogleda od preostalih suparnika izgubila puno bodova i da je upravo zbog toga ispala iz kruga četiri najbolje rangirane reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama. Podsjetimo, Francuska je smještena u skupinu I, jedinu koja je sačinjena od pet reprezentacija, dok je u preostalih osam skupina po šest.

"Trikolori" su umjesto dvije kvalifikacijske igrali dvije prijateljske utakmice, koje u bodovanju za FIFA-inu ljestvicu nose daleko manje bodova. Stoga je Francusku prošloga mjeseca na ljestvici pretekla Švedska, koja drži to posljednje mjesto nositelja u dodatnim kvalifikacijama.

Potencijali suparnici Francuskoj u utakmicama koje će se igrati 15. i 19. studenog bit će, kako sada stvari stoje, Hrvatska, Portugal, Švedska ili Grčka, a ne kako bi ona to htjela: Ukrajina, Island/Slovenija, Turska/Rumunjska i Švedska. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider