Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Nogomet
Sjajan potez Mikela

Forlan zasjenio Cavanija i Suareza u pobjedi Urugvaja

Diego Forlan sa stilom je obilježio svoj jubilarni stoti nastup u dresu urugvajske nogometne reprezentacije, zabivši gol za 2-1 pobjedu nad Nigerijom u susretu 2. kola skupine B Kupa konfederacija igranom u Salvadoru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zabio je 34-godišnji napadač Internacionala Diego Forlan u 51. minuti, okončavši ljevicom brz kontranapad, a ujedno je i asistirao Diegu Godinu za prvi gol Urugvaja iz 19. minute ubacivanjem lopte, koju je kroz noge propustio Edinson Cavani i tako prevario suparničku obranu.

Jedini gol za Nigeriju, u tom trenutku za izjednačenje na 1-1, zabio je Chelseajev veznjak John Obi Mikel u 37. minuti.

I Urugvaj i Nigerija sada u borbi za polufinale imaju po tri boda, ali Urugvajci u posljednjem kolu skupine igraju protiv autsajdera Tahitija i u boljoj su poziciji, s obzirom da Nigerijci igraju protiv europskih i svjetskih prvaka Španjolaca.

Postignuti gol Forlanu je bio 34. ukupno za urugvajsku reprezentaciju, čime je izbio za jedan gol ispred Luisa Suareza na ljestvici najboljih reprezentativnih strijelaca svih vremena.

''Jako sam sretan što smo iskoristili svoje šanse. Moj gol je sjajno pripremljen od drugih'', komentirao je Forlan.


 

Kup konfederacija, skupina B, 2. kolo:

Španjolska - Tahiti 10-0 (Torres 5, 33, 57, 78, Silva 31, 89, Villa 39, 49, 64, Mata 66)
Urugvaj - Nigerija 2-1 (Lugano 19, Forlan 51 / Mikel 37)

Redoslijed: 1. Španjolska 6, 2. Nigerija 3, 3. Urugvaj 3, 4. Tahiti 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider