Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napravio pomutnju

FIFA ispala smiješna zbog izjave o SP-u na zimu: 'Totalno sam šokiran!'

Glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke izjavio je kako Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine neće biti održano za vrijeme ljeta.

Jerome Valcke, glavni tajnik FIFA-e najavio je kako Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. neće biti održano tijekom ljetnih mjeseci. Njegova izjava u nekoliko je minuta obišla svijet objavama najpoznatijih svjetskih medija i agencija na Twitteru.

''Termin neće biti sigurno u lipnju i srpnju. Mislim da će biti između 15. studenog i najkasnije 15. siječnja'', rekao je za France Inter Radio.

''Najbolji vremenski uvjeti bili bi do kraja prosinca. Tada je tamo kao nešto toplije proljeće u Europi, oko 25 stupnjeva što je idealno'', rekao je Valcke.

Svjetski mediji izjavu glavnog tajnika logično su prenijeli kao stav FIFA-e. No, izgleda kako je Valcke takvo što izgovorio, a da to nije konačna odluka krovne svjetske nogometne organizacije.

Potpredsjednik FIFA-e Jim Boyce bio je šokiran ovakvom izjavom, piše Sky News.

''Totalno sam šokiran. To 100% dosad nije odlučeno što se tiče Izvršnog odbora. Je li Jerome iznosio svoje osobno mišljenje ili ne, ne znam, ali mogu potvrditi da o tome nije raspravljano na sastancima Izvršnog odbora i da sam jako iznenađen onime što se jutros dogodilo.''

Uskoro se javila i službeno FIFA porukom kako takva odluka neće biti donesena prije Mundijala u Brazilu.

Ova konfuzija dodat će još kontroverzi oko smotre najboljih svjetskih reprezentacija 2022. godine nakon korupcijskih skandala koji su izbili nedugo nakon šokantnog dodijeljivanja domaćinstva malenoj pustinjskoj državici.

Gotovo nikakve logike nema da najveće nogometno natjecanje na svijetu dobije mali Katar koji će sagraditi sve stadione, a onda ih većinu srušiti te koji ljeti ima temperature između 35 i 45 stupnjeva.

Mnogi optužuju Seppa Blattera i čelnike FIFA-e da su odluku donijeli pod utjecajem 'petrodolara', a europski klubovi odmah su se pobunili sumnjajući kako će SP biti pomaknuto usred sezone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider