Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nisu imali sreće?

Englezi 'slomljeni' nakon penala: 'Ovo mi je teško podnijeti...'

Izbornik Engleza još je jedan u nizu onih koji nisu uspjeli. Posljednje polufinale na velikim natjecanjima Gordi Albion igrao je 1996., tako da ovoga puta uz silne ozljede izostanak ključnih igrača od njih nitko nije previše očekivao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, neće to umanjit neuspjeh u očima nacije koja ne vidi zadovoljstvo u dobroj igri u skupini i plasmanu u četvrtfinale.

''Igrači su se zaista snažno borili. navijači su to cijenili i bili sjajno cijelo vrijeme. Nikad nisam vidio takvu podršku. Nadao sam se da ćemo preko jedanaesteraca do naslova kako smo planirali, no očito nije puno pomoglo vježbanje jedanaesteraca'', rekao je Hodgson.

Objasnio je kako je na treningu sve išlo po planu.

''Pet izvođača koji su pucali su inače zaista dobri. Vježbali smo to na treninzima, Cole i Young pogađali su kao od šale. No, teško išta možeš sa teškim nogama, ne možeš napraviti pritisak, nervozu. Talijani su to bolje izdržali od nas, a Pirlov penal je savršen primjer za to.''

>> Talijani na 11-erce prošli u polufinale: Englezi čudom izdržali 120 minuta

Hogdson ne priziva nedostatak sreće nego priznaje da nisu iskoristili svoju priliku.

''Mislim da su i jedna i druga momčad imale podjednake šanse samo je bilo pitanje tko će ih iskoristiti. Da smo zabili pri kraju regularnog dijela ili u produžecima bilo bi manje okrutno sve ovo. No, mislim da možemo uzdignute glave ići dalje'', zaključio je Hodgson.

Kapetan Gerrard govorio je u sličnom tonu:

''Možemo ići kući uzdignuta čela, no to ne pomaže našem slomljenom srcu. Suosjećam se sa svojim suigračima koji su dali sve od sebe danas. Nadao sam se da će nas pomaziti sreća, no nažalost nije.''

Čestitao je Talijanima.

''Sve zasluge im idu, bili su fantastični i dobili su svoju mrvicu sreće. Ipak, ovo mi je teško podnijeti, srce mi je slomljeno...''(Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati