Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Najbolja odluka'

Eduardo otkrio Brazilcima koju će himnu pjevati na otvaranju SP-a

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva prvi će put zaigrati u Brazilu, i to u dresu Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eduardo da Silva otkrio je da neće slaviti ako zabije svom Brazilu na otvaranju Svjetskog prvenstva.

''Neću slaviti postignem li gol protiv Brazila. Navijat ću za Brazil, ali 15 godina sam izvan zemlje i sanjam nastup na Svjetskom prvenstvu. Želi raditi ono što najviše volim, a to je igrati nogomet. Vidjet ćemo što će se dogoditi 12. lipnja. Neka bolja momčad pobjedi'', rekao je Eduardo za Globo.

Otkrio je i kako se odlučio igrati za Hrvatsku.

''To nije bila laka odluka. Kao djetetu mi je bio san zaigrati za Brazil. Pet godina sam živio u Hrvatskoj, imao sam tamo i djevojku koja mi je u međuvremenu postala supruga. Kad sam dobio poziv razgovarao sam s obitelji, majkom i braćom te im objasnio situaciju. Podržali su me i mislim da je mi je to jedna od najboljih odluka u životu. Danas imam priliku igrati na Svjetskom prvenstvu'', kaže Eduardo koji smatra da Hrvatska može biti hit turnira.

''Hrvatska uvijek igra dobro protiv velikih momčadi. Sve ovisi o grupnoj fazi. Ako Hrvatska prođe, može napraviti iznenađenje kao i 1998. Godine'', smatra Eduardo.

Kako će se osjećati na terenu?

''Sve će biti normalno. Pjevat ću dvije himne, brazilsku i hrvatsku. Mislim da će to biti nešto nezaboravno.''

Nije isključio mogućnost povratka u Brazil.

''Nikad nisam osjetio kakav je tamo profesionalni nogomet i zanima me kako je igrati. Imam još tri mjeseca ugovora sa Šahtarom nakon čega ću odlučiti što dalje. No, sad mi je prioritet mi je ostati u Europi.''
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider