Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Dva kapetana složna

'Donijet ćemo vam sreću i ponos da lakše živite čekajući Brazil!'

Hladno vrijeme i kiša na Islandu naveli su organizatore na rušenje tradicije.

Gosti nisu trenirali na nacionalnom stadionu koji će biti domaćin sutrašnjoj utakmici. Travnjak je pokriven, no izbornika Kovača to nije brinulo. Zadovoljan je s viđenim.

„Vidio sam na treningu da je moje momke povukla lopta, da imaju želju i uvjeren sam da će i sutra biti tako“, optimističan je Niko Kovač.

>> Lars ima plan za Hrvatsku: 'Da mi igrač ne zna tko je Mandžo, ne bi ni igrao!'

>> Islanđanima njihovi ljubimci zanimljivi dok se nije pojavio - Luka Modrić!

Loše razdoblje je iza njih, no istina će se vidjeti na terenu, kaže izbornik.

„Ja sam dosta toga doživio i kao igrač. Kad se promijeni trener, momčad se automatski trgne. To zna donijeti novo razmišljanje momčadi, što može biti pozitivno. Uvjeren sam da će ispasti pozitivno.“

Sastav nije želio otkrivati, on i stožer će ga definirati sutra oko podneva kada će ga saznati i igrači. Jedino se zna da je današnji trening odradio i ozlijeđeni Olić, te da će igrati ukoliko bude 100 posto spreman.

„Mi se sutra sigurno nećemo braniti, ali ćemo biti pametni. Nećemo ići naivno, čekat ćemo na našu priliku. Kada ona dođe, imamo dovoljno dobrih igrača da sve okrenu u našu korist.“

Istom se nada i izbornik Islanda. Zadovoljan je sa stanjem u momčadi, motivacija je velika.

„Naravno da se nadam da ćemo odigrati dvije izvrsne utakmice, jer smo svjesni da je to jedini na da pobijedimo Hrvatsku. To je moja najveća nada", kazao je Lars Lagerbäck.

Dodatnu motivaciju našoj je reprezentaciji osigurao Savez. Ukoliko se plasira u Brazil očekuje ih premija od pola milijuna eura.

Predvečer su dva kapetana, bivši Niko Kovač i sadašnji Darijo Srna, odradili službenu press konferenciju.

"Svi znamo kakva je situacija u Hrvatskoj i hrvatskom nogometu. Zato smo posebno koncentrirani i želimo Hrvatskoj donijeti sreću, veselje i ponos. Ono što nas je uvijek krasilo... Da ljudi lakše žive i iščekuju nastup u Brazilu", iskreno je tom prilikom kazao Srna, a s njim se složio i izbornik Kovač.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider