Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tri Hrvatice na turniru

Donna Vekić prošla u 3. kolo Birminghama!

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić kvalificirala se u osminu WTA turnira u Birminghamu. U 2. kolu pobijedila je 8. nositeljicu i 38. igračicu svijeta, Poljakinju Urszulu Radwansku 6-3, 6-2 za samo 60 minuta igre…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na turniru koji se igra na travi u sklopu zagrijavanja za Wimbledon, 16-godišnja Osječanka, trenutno 89. na WTA ljestvici, uzvratila je Urszuli Radwanskoj, mlađoj sestri poznatije Agnieszke, za poraz koji je od nje pretrpjela ranije ove sezone u meksičkom Monterreyu na betonu.

Donna Vekić je prvi set osvojila uz dva breaka i jedan izgubljeni servis. U drugom setu je Osječanka oduzela servis suparnici u prvom gemu, potom je izgubila dva gema zaredom, ali je nakon toga osvojila pet zadnjih gemova u meču.

Ukupno je Vekić osvojila čak 19 poena više od Radwanske. U osmini finala će igrati protiv pobjednice meča između Belgijanke Alison Van Uytvanck i Amerikanke Marije Sanchez.

Uz Donnu Vekić, hrvatski tenis na turniru u Birminghamu ima još dvije predstavnice koje su u ponedjeljak prošle 1. kolo. Ajla Tomljanović, koja je glavni turnir izborila kroz kvalifikacije, igrat će u srijedu za osminu finala protiv 1. nositeljice, Belgijanke Kirsten Flipkens, dok će i Mirjani Lučić-Baroni suparnica u 2. kolu biti jedna belgijska tenisačica, 9. nositeljica Yanina Wickmayer, koja je u utorak svladala Kazastanku Juliju Punicevu 6-2, 7-6(5).(TS) 

WTA Birmingham, 2. kolo:

Vekić – U. Radwanska (8) 6-3, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider