Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čekamo 'ludi petak'

Određene skupine za ždrijeb SP-a: Hrvatska zasad može izvući BILO KOGA!

FIFA je odredila jakosne skupine, odnosne bubnjeve iz kojih će se u petak birati grupe Svjetskog prvenstva.

FIFA je u Brazilu napravila uvertiru za veliki spektakl u petak kada će nogometni svijet stati zbog određivanja skupina SP-a. Određene su skupine napravljene po geografskom ključu osim prve u koje su smještene najbolje rangirane reprezentacije po FIFA ljestvici (plus domaćin).

Malo su u FIFA-i zakomplicirali stvar, pa ćemo objasniti. Prije početka ždrijeba u petak (17h) izvući će se jedna momčad iz četvrtog bubnja, gdje je smješteno devet europskih reprezentacija, uključujući i Hrvatsku.

Ta reprezentacija će biti automatski smještena u drugi bubanj (Afrika i dio Južne Amerike), ali mora igrati u skupini koja ima nositelja iz Južne Amerike. Stoga će za tu europsku reprezentaciju odmah biti izvučen pripadajući južnoamerički nositelj kako bi se osiguralo da ni u jednoj skupini nema više od dvije europske reprezentacije.

Nakon toga će izvlačenje biti nastavljeno na uobičajeni način odnosno iz svakog bubnja izvlači se po jedna reprezentacija u svaku od skupina završnog turnira.

Da skratimo, Hrvatska zasad može igrati baš sa svakim jer je jedna od devet reprezentacija koja čeka taj prvi dio ždrijeba u petak! Ako baš nas izvuku, možemo igrati i s reprezentacijama s kojima smo trenutno u bubnju 4!

Bubanj 1: Brazil, Kolumbija, Argentina, Španjolska, Švicarska, Urugvaj, Njemačka, Belgija (8)

Bubanj 2: Alžir, Kamerun, Obala Bjelokosti, Gana, Nigerija, Ekvador, Čile (7)

Bubanj 3: SAD, Meksiko, Honduras, Kostarika, Južna Koreja, Iran, Japan, Australija (8)

Bubanj 4: HRVATSKA, BiH, Grčka, Italija, Rusija, Nizozemska, Francuska, Portugal, Engleska (9)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider