Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Željka Vele

Cijene za Makedoniju (pre)skupe, Split će dobiti 'samo' Škotsku

Cijene ulaznica za Makedoniju variraju od 60 kuna (sjever) do 250 kuna (zapad dolje) i pokazuju da HNS nije prepoznao priliku za približavanje, građenje mosta prema navijačima, već je zabio nepotreban autogol.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cijene su previsoke, nepotrebno previsoke za aktualni ekonomski i psihološki trenutak.

Gola cijena ulaznice i ne mora izgledati strašno, ali čovjek koji bi na utakmicu želio otići s obitelji (ili barem jednim djetetom) mora pretrpjeti ozbiljan udar na kućni budžet. Naravno, može se reći da su cijene u rasponu od 8 do 35 eura živa bagatela u odnosu na cijene koje su Hrvati rado plaćali za nedavni Euro, ali svima je jasno da to nije usporedivo. Jednako tako europske cijene idu uz europske plaće, dakle, što se Hrvatske tiče – opet stativa.

No, puno intrigantnije i teže shvatljivo mi je HNS-ovo neprepoznavanje trenutka. Atmosfera oko reprezentacije nije idealna, izbornik je u startu, a pogotovo nakon Splita, „pod žutim kartonom“. Šuker ulaže puno truda, ali Predsjednik Šuker daleko je još od popularnosti Centarfora Šukera.

Nitko od njih nije na poziciju došao aklamacijom hrvatskih narodnih masa i tek treba postati simpatičan. I svlačionici i kancelariji treba dobar start, dobra vibra, domaćinska atmosfera. U takvim situacijama ide se s niskim, motivirajućim cijenama, malo većim od „dinamovskih“. Pa nije valjda da savez ne može opstati bez značajnijeg prihoda od ulaznica s te utakmice, strašno važne, kako god okreneš?

Iz Rusanove je procurila informacija da će se domaće kvalifikacijske utakmice sa Srbijom i Belgijom igrati u Zagrebu, a Škotsku će ugostiti Split (od ranije se zna da se s Walesom igra u Osijeku). Za sada to nije službena odluka, više neki radni plan, možda i probni balon.

Ne treba biti genijalan prognozer za pogoditi da će nogometni Split i Dalmacija biti nezadovoljni. Od dva top-protivnika, njima nije pripao nijedan. Ako je već izričita preporuka/naredba policije da se Srbija iz sigurnosnih razloga mora ugostiti u Zagrebu, argument da je za vjerojatno odlučujuću utakmicu s Belgijom „bolji Maksimir“, apsolutno je uvredljiva za Split.

Sjeća li se netko kako je bilo protiv Gruzije? I zašto je onaj protokol o diobi utakmica između dva naša najveća stadiona, ostao mrtvo slovo na papiru? I kako će kasnije netko iz saveza reći „ništa kontra Splita“? Jedan autogol je postignut, drugi se izgleda sprema…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider