Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl s Hrvatskom

Je li nervoza Brazilaca hrvatski adut? 'Noćima ne spavamo'

Brazilska reprezentacija priprema se za početak Svjetskog prvenstva i dvoboj protiv Hrvatske, a utorak je posvetila reklamnoj kampanji u Sao Paulu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David Luiz i Dani Alves ne mogu dočekati početak Svjetskog nogometnog prvenstva i prvi dvoboj. Protivnik će biti Hrvatska, a domaćin SP-a sav je u tom susretu.

''Nestrpljivi smo, volio bih da prvenstvo počinje već sutra. Nekim noćima ne spavamo, ali to je normalno prije ovakvog događaja. Ovo je velika prilika i privilegirani smo što možemo igrati Svjetsko prvenstvo pred svojim navijačima. Jedva čekam početak'',rekao je David Luiz.

Branič Chelseaja smatra kako se i takvo raspoloženje mora kontrolirati kako Brazil jednostavno ne bi pao pod pritiskom i izgorio.

''Moramo pronaći ravnotežu. Do određene mjere takvo nestrpljenje je dobro jer vas tjera da razmišljate o utakmici, ali ponekad može biti štetno. Moramo to kontrolirati. Mi smo vrlo otvorena momčad u kojoj svatko može dati svoje mišljenje i svi će pomoći jedni drugima. Igram u velikom klubu velike utakmice, međutim ovdje će biti najveći i najbolji igrači svijeta i spreman sam za to. Volim živjeti s pritiskom, to je moj život i posao koji sam sam izabrao'', dodao je Luiz.

Dani Alves slaže se da osjeća pritisak, ali tvrdi kako je to pozitivan pritisak koji će samo pomoći u ostvarivanju najviših ciljeva.

''To je onaj pozitivan pritisak, pritisak koji volimo osjetiti. Takve situacije ti pomažu u ostvarivanju ciljeva, ako nisi "mobiliziran", onda imaš i teži posao. Na sve to gledamo pozitivno.''

Brazilci će se s tim "pozitivnim pritiskom" morati nositi još neko vrijeme, do 12. lipnja kada u Sao Paulu igraju protiv Hrvatske.(TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider