Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debi na Maksimiru?

Belgijanci uspjeli: 'Oteli' Maroku čudo od djeteta i dovode ga u Zagreb

Prema pisanju belgijskih medija, talentirani napadač nizozemskog nogometnog kluba PSV-a, Zakaria Bakkali (17), odlučio se ipak za uzimanje belgijskog državljanstva, a ne marokanskog koje imaju njegovi roditelji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bakkali, koji je ove sezone upisao tri pogotka u šest nastupa u nizozemskoj Eredivisiji, je već dva puta bio u kadru za utakmicu belgijske reprezentacije, no ostao je kao neiskorištena zamjena i protiv Francuske i protiv Škotske. Postojale su stoga nade da bi se PSV-ov napadač ipak mogao odlučiti braniti boje Maroka u budućnosti, no kako prenose belgijski mediji Bakkali je odlučio igrati za Belgiju.

Debi bi stoga mogao imati protiv reprezentacije Hrvatske u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetskog prvenstvo (11. listopada na Maksimiru) ili protiv Walesa pred domaćom publikom četiri dana kasnije. Sve naravno ovisi u kojem će trenutku Belgija osigurati plasman na Svjetskog prvenstvo u Brazil iduće godine.

Podsjetimo da je Bakkali 10. kolovoza postao najmlađi strijelac hat-tricka u povijesti nizozemske Eredivisie, u 5:0 pobjedi nad NEC-om. Nakon toga je igrao nešto manje zbog ozljede, te je svaki put ulazio s klupe za pričuvne igrače.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider