Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počinje euforija

Avanturisti iz Vinkovaca: Biciklima od Hrvatske do Poljske

Tijekom dvadeset dana Miro Žurić i Ivo Jurić biciklima će preći oko 2000 kilometara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Biciklisti rekreativci iz Vinkovaca, potaknuti održavanjem Europskog nogometnog prvenstva, koje se u Poljskoj i Ukraini održava od 8. lipnja do 1. srpnja, odlučili su se na zanimljiv poduhvat, put u Poljsku biciklom. U ovu zanimljivu avanturu uputit će se Miro Žurić i Ivo Jurić, a tijekom dvadeset dana cilj im je biciklom preći oko 2000 kilometara. Tijekom puta obići će brojne znamenitosti i zanimljivosti, a primarni cilj im je stići na prvu utakmicu Hrvatske reprezentacije protiv Irske koja se, 10. lipnja, igra u Poznanu na stadionu Miejski.

''Na ovo proputovanje prvenstveno smo se odlučili zbog avanture, ali i zbog Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine i ljepota krajolika i brojnih zanimljivosti koje možemo najbolje doživjeti putujući biciklom'', rekli su Žurić i Jurić.

Ova avantura nije njihovo prvo proputovanje biciklom, ali zasigurno jeste najduže.

''Do sada sam na biciklu prešao velik dio Hrvatske, a prošle godine u četiri sam dana obišao Karlovačku županiju te sam prešao 420 kilometara'', rekao je Žurić. Dodao je kako je predviđeni polazak u Poljsku 1. lipnja sa Trga Bana Josipa Šokčevića kod lampe. Svakoga dana preći će preko stotinjak kilometara, a predviđeni dolazak u Poznan je 10. lipnja gdje će ostati na utakmicama Hrvatske i Irske i Hrvatske i Italije.

U povratku će dio puta preći biciklom, a dio vlakom. ''Tijekom puta obići ćemo Gdansk, Varšavu, Krakow, Auschwitz i Bochnia, rudnik soli 250 metara pod zemljom'', rekao je Žurić.

Sveukupno će, tijekom dvadeset dana, proći kroz pedesetak gradova, a biciklom će preći oko 2000 kilometar. Također, tijekom dvadeset dana, cijeli će put dokumentirati video snimcima i fotografijama te će nakon povratka u Vinkovce upriličiti video projekciju i izložbu fotografija sa svoga putovanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider