Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potvrđen i hummels!

Kakav potez Bayerna: Objavili transfer zbog kojeg će poludjeti na Old Traffordu

Bayern je objavio kako je dogovorio transfer velikog portugalskog talenta Renata Sanchesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Renato Sanches, nogometaš koji se mjesecima povezivao s Manchester Unitedom, kojeg su gotovo svi engleski mediji već premjestili na Old Trafford, dogovorio je prelazak u – Bayern! Carlo Ancelotti dobio je na poklon biser iz Lisabona, a Benfica velik novac.

Dogovorena odšteta je 35 milijuna eura, uz mogućnost dodatnog bonusa bude li Sanches, između ostalog, izabran u najbolju momčad svijeta i/ili postao dobitnikom Zlatne lopte. Sanches je nakon obavljenog liječničkog pregleda potpisao petogodišnji ugovor.

Bayern je objavio fotografiju Karl-Heinza Rummeniggea i Sanchesa kako potpisuju ugovor koji počinje vrijediti od prvog dana srpnja. Na očaj navijača Manchester Uniteda koji su izvisili iako su im domaći mediji servirali priču o dolasku koji bi podsjetio na onaj Cristiana Ronalda iz Sportinga 2003. godine.

''Bayern je već neko vrijeme pratio Renata Sanchesa. Sretni smo što je došao usprkos svima poznatom zanimanju naše internacionalne konkurencije. On je energičan i tehnički nadaren veznjak koji će ojačati našu momčad'', rekao je Rummenigge nakon potpisa.

Renato Sanches je središnji vezni nogometaš koji je u Benfici već 10 godina. Ove sezone je debitirao i idmah upisao 33 nastupa u svim natjecanjima. Njegov prvijenac u dresu lisabonskog kluba vidjeli smo ove zime kada je s 30 metara. Bio je to gol mjeseca u portugalskoj ligi, a on je postao najmlađi strijelac Benfice na domaćim utakmicama u 21. stoljeću.

Potvrđen i Hummels

Bayern je isti dan potvrdio i dolazak kapetana rivala Borussije Matsa Hummelsa. On je prošao Bayernovu nogometnu školu, ali je igračku afirmaciju doživio u Dortmundu, iz kojeg su prije pouzdanog središnjeg braniča stigli ofenzivni veznjak Mario Goetze u ljeto 2013. za 45 milijuna eura te sjajni poljski napadač Robert Lewandowski kao slobodan igrač u ljeto 2014. Iznos odštete o kojem su se klubovi dogovorili nije javno obznanjen.

"Oduševljeni smo što se Mats Hummels odlučio za Bayern. Mats je jedan od najboljih središnjih braniča na svijetu i s njim je naša momčad još dobila na kvaliteti", rekao je glavni operativac Bavaraca Karl-Heinz Rummenigge.

 


 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider