Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jadan mladić

VIDEO kao dokaz koliko je zapravo staro veliko iznenađenje Eura

Renato Sanches oduševio je Europu, ali su mnogi posumnjali u njegove stvarne godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je Bayern uoči Eura za 35 milijuna eura od Benfice kupio 18-godišnjeg Renata Sanchesa svi su digli palac gore. No, usprkos tome ipak je ovaj sjajni mladi nogometaš bio mala enigma zbog cijene koju su Bavarci platili.

A onda je Fernando Santos na početku drugog dijela osmine finala protiv Hrvatske ubacio Sanchesa u igru i prelomio utakmicu. Portugal je sada u finalu, a momčad je bez ovog klinca nezamisliva. Njegova energija i snaga natjerali su pak neke da posumnjaju u njegove godine.

Napad je krenuo iz Benficinog gradskog rivala Sportinga čiji je gazda Bruno de Carvalho čak prozvao bolnicu u kojoj se Sanches rodio te tražio dokaze o rođenju 18.7.1997. Problem za mladog nogometaša je što je upisan u knjigu rođenih tek 2002. godine pa su se sumnje samo povećavale.

No, postoji navodno objašnjenje. Nakon njegovog rođenja roditelji su se rastali i njegov je otac emigrirao u Francusku, a tek nakon njegovog povratka riješili su se papiri za njegovog sina.

Javio se čak i legendarni francuski trener Guy Roux koji je izjavio kako tako ne izgledaju 18-godišnjaci te kako on smatra da Renato Sanches ima 23 ili 24 godine. Zbog tih će izjava navodno mladi nogometaš tužiti legendu francuskog nogometa.

A kao pravi dokaz njegove dobi mediji su iskopali intervju od prije šest godina. Tada još uvijek 13-godišnji Renato daje jednu od svojih prvih televizijskih izjava i uistinu ne izgleda kao netko tko je već tada imao 18 ili 19 godina.

Renato Sanches je budućnost portugalskog i europskog nogometa te njegovog novog kluba Bayerna. I da, za mjesec dana će tek napuniti 19 godina…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider