Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Liga prvaka

'Redsi' se vade iz ponora kao prije deset godina kada su otišli do kraja

Natjecanje po skupinama nogometne Lige prvaka došlo je svome kraju, pred nama je ostalo još samo jedno kolo…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid, Barcelona, Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, Bayern München, Porto, Arsenal, Atletico Madrid i Šahtar već su osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka, a ovoga tjedna dobit ćemo i preostalih šest klubova u nokaut fazi.

U skupini A Atletico Madrid našeg Marija Mandžukića gostuje u Torinu. Momčadi Diega Simeonea potreban je bod za potvrdu prvog mjesta, a Juventusu je jedino važno ne izgubiti kako bi bio ispred Olympiacosa u slučaju pobjede grčkog kluba.

Posebno je zanimljiv podatak da Atletico nikad nije izgubio od talijanske momčadi. U posljednje četiri godine odigrali su pet utakmica u kojima su pali Lazio, Milan i Juventus. Današnja utakmica posljednja je u grupnoj fazi. Atletico ima 12 bodova, Juventus 9, Olympiakos 6 i Malmö 3. Madridski crveno-bijeli prije dva su mjeseca pobijedili Juventus s 1:0.

Real Madrid je osigurao nastavak natjecanja i prvo mjesto u skupini B. Za potvrdu 'jedinice' europski prvak nije smio izgubiti u prošlom kolu na gostovanju kod Basela s više od četiri razlike. Ukoliko 'redsi' žele prezimiti u Ligi prvaka moraju dobiti Basel na Anfieldu. Dobra vijest za navijače Liverpoola je da im ne treba nikakva gol razlika. Steven Gerrard se vraća u prvu momčad kako bi pomogao svom klubu u borbi za osminu finala, dok će naš Dejan Lovren vjerojatno ostati na klupi.

Bayer Leverkusen će potvrdu za prolaz u drugu fazu natjecanja tražiti na gostovanju kod posljednjeplasirane Benfice koja nema šanse ugurati se među prve dvije momčadi. Još zanimljivije bit će u Monaku gdje istoimeni domaćin traži vizu za osminu finala preko ruskog Zenita. Monacu će pritom biti dovoljan i bod, dok Zenit pobjedom može i do prvog mjesta ako Leverkusen podbaci u Portugalu.

U skupini D nema previše nedoumica, tek tko će osvojiti prvo mjesto, vodeća Borussia Dortmund ili Arsenal. Borussia će loviti bod kod kuće protiv Anderlechta koji bi joj osigurao prvo mjesto, dok 'Topnici' gostuju u Turskoj kod Galatasaraya. Anderlecht je već osigurao plasman u Europsku ligu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider