Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika pogreška

Otkriveno zašto Wenger nije doveo Modrića: Bio mu je na pladnju, a onda je...

Harry Redknapp je otkrio zašto Arsene Wenger nije doveo Luku Modrića u Arsenal...

Engleski mediji opet su se raspisali o Luki Modriću, veznjaku Real Madrida i hrvatske reprezentacije. Ovaj put nisu u prvom planu spekulacije oko mogućeg preseljenja na „otok“.

Naime, Harry Redknapp otkrio je kako je ugrabio Modrića ispred nosa Arsenea Wengera. Modrić je 2008. prešao iz zagrebačkog Dinama u redove Tottenhama, nakon što je Arsenal, po Redknappovim riječima, odustao od hrvatskog veznjaka, a bio mu je na pladnju. Novac nije glavni razlog.

„Modrić je igrao na lijevoj strani, a ja sam ga povukao u sredinu. Prigovarali su mi čak i neki moji suradnici koji su mislili da Modrić fizički nije dorastao toj poziciji, gdje obično ordiniraju najsnažniji igrači“, kazao je Redknapp promovirajući svoju novu knjigu „It Shouldn’t Happen to a Manager“, gdje je sve detaljno opisao.

„Wenger je upravo zbog toga odustao od Modrića, jer nije vjerovao da on to može. No, kada smo igrali protiv Chelseaja, ja sam ga postavio u sredinu uz Toma Huddlestonea, iako su sa suprotne strane bili Frank Lampard, Michael Ballack i John Obi. Pobijedili smo 2:1 i Luka je bio ponajbolji igrač na terenu. I još uvijek igra na toj poziciji“, zaključio je Redknapp i još jednom "natrljao nos" Wengeru.

Modrić je nakon Tottenhama prešao u Real Madrid i s vremenom postao jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. Kasnije mu se pridružio i suigrač iz Tottenhama Gareth Bale. Danas bi ga u svojim redovima rado vidjelo gotovo svi veliki klubovi i treneri, među njima vjerojatno i Wenger. Da je Francuz imao bolji „njuh“, tko zna kako bi se povijest pisala i bi li Arsenal bio bez naslova prvaka već 14 godina.

Kako god, Wenger je propustio veliku šansu dobiti sjajnog igrača za ne tako ogromne novce, s obzirom na to kakve se cifre vrte u Premierligi. Te je sezone Arsenal doveo, među ostalim, Andreja Aršavina za 16.5 i Samira Nasrija za 16 milijuna eura, dok je Totttenham platio Modrića 21 milijun eura pa sami zaključite tko je bolje prošao. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider