Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Recept za sreću

Realova 4 velika pojačanja za smirenje gnjevnih navijača: Napakostiti Barci!

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez suočio s gnjevom navijača „kraljevskog kluba“ nakon kraha u Ligi prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvješća kazuju da se čak i s centralne tribine Santiago Bernabeua moglo čuti „Perez, odlazi!“ Nije to bilo zajedničko skandiranje cijelog stadiona, ali nekoliko puta je zagrmjelo s različitih sektora stadiona. Iako još uvijek nije dosegnuta kritična masa nezadovoljnika, mnogi su mišljenja kako je upravo Perez najveći krivac za ovosezonski debakl Reala. Nekima se u Madridu već odavno ne sviđa Perezov stil upravljanja klubu. Zamjeraju mu da Real vodi poput svoje privatne kompanije i da mu je najvažniji profit.

'Bomba' iz Italije: Ancelotti već pronašao novi klub, Guardiola odbio ponudu

Kao i uvijek kulminacija nezadovoljstva stiže kada zaštekaju rezultati. Perez već ima iskustva s promjenjivim raspoloženjem Realovih navijača. U prvom mandatu „galacticosima“ je razbuktao maštu drukera „kraljevskog kluba“, no prvotno oduševljenje brzo je splasnulo kada su izostali rezultati. Što je bilo prošle ili pretprošle godine Realove navijače ne zanima.

Oni uvijek iznova traže nove pobjede i nove trofeje. Toj gladi nema kraja. Perez je svjestan koliko je u ovom trenutku situacija opasna, da pleše po rubu provalije i da je lako moguće da mu se ponovi situacija iz prvog mandata kada je bio prisiljen napustiti predsjedničku fotelju.

Četiri pojačanja za mir u kući

Kada nema trofeja, ostaje samo jedan način da se umire nezadovoljnici – nova skupocjena pojačanja. To je isprobani recept svakog predsjednika Reala već desetljećima. Perez je tako i došao u oba navrata na čelo klubu. Obećao je spektakularna pojačanja, u prvom mandatu otimanje Luisa Figa Barceloni, a u drugom Ronalda, Kaku i ostale zvijezde. Španjolski mediji spekuliraju kako Perez ima na radaru četiri pojačanja za sljedeću sezonu: David de Gea, Casemiro, Marco Verratti i Paul Pogba.

Navodno su pregovori s Manchester Unitedom oko De Gee pred zaključenjem. Casemiro je imao odličnu sezonu u Portu i sigurno se vraća na Bernabeu. Perez Verrattijem želi pojačati konkurenciju na zadnjem veznom. Khedira odlazi na kraju sezone, Illarramendi se nije iskazao, a ni Lucas Silva nije sigurno rješenje.

Najteže će biti dovesti Pogbu kojeg mnogi traže, a među njima i Barcelona. Perez će zapeti do krajnjih granica da pomrsi račune najvećem rivalu i tako razveseli Realove navijače. Tom akvizicijom vjerojatno bi do daljnjega smirio navijače i kupio vrijeme.
Ostaje pitanje tko će napustiti Bernabeu. Čini se da su izlazni vratima najbliže Iker Casillas, Fabio Coentrao i Alvaro Arbeloa.

Uz sve to Perez mora razmišljati i tko će u sljedećoj sezoni sjediti na klupi Reala. U ovom trenutku Zinedine Zidane i Jurgen Klopp figuriraju kao najveći kandidati za nasljednika Carla Ancelottija, koji će prema svemu sudeći preuzeti Manchester City.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider