Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'ispuhana barca'

MCK 'pospremio u džep' MSN, Ramos trebao dobiti crveni puno ranije

Real Madrid slavio je u drugom 'el clasicu' sezone, te je uzvratio Barceloni za poniženje u studenom prošle godine...

Možda i po prvi put ove sezone Real Madrid je izgledao organizirano od početka do kraja utakmice. To je rezultiralo najvećom pobjedom u sezoni, 2:1 slavljem na Nou Campu protiv Barcelone. Prije malo više od četiri mjeseca Real je pod Rafom Benitezom bio ponižen na Santiago Bernabeu s čak 4:0, a sada je pod Zinedineom Zidaneom uzvratio Barceloni uzimanjem tri boda u njezinom dvorištu i to s igračem manje.

MCK 'ugušio MSN

Nekoliko stvari treba istaknuti iz ove utakmice, no ono najbitnije je činjenica da je Realov trojac, MCK, 'pospremio u džep' Barcelonin ubojiti stroj MSN. I dok i ptice na grani već znaju da je MSN Barcin napadački trojac Messi, Suarez, Neymar, od subote Real Madrid ima svoj novi trojac, zadužen za 'gušenje' suparničkih napada.

Modrić, Casemiro, Kroos. Njih trojica odradili su cijelu utakmicu zajedno i u potpunosti su zaustavili Messija, Neymara i Suareza. Jedinu pravu priliku imao je Suarez, no do nje nije trebalo ni doći jer je Urugvajac bio u nedozvoljenoj poziciji u završnici Barcine akcije. Messi je bio nevidljiv, a dio 'zasluga' za takav nastup treba pripisati i reprezentativnim obavezama s Argentinom, za koju je u Južnoj Americi odradio 180 minuta.

Neymar je bio još gori, jer je u 90 minuta samo jednom pucao po golu i taj udarac nije išao u okvir gola. On je također, kao i Suarez, bio u Južnoj Americi na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, no odradio je samo prvu utakmicu zbog suspenzije u drugoj. Trebao je biti svježiji, ali je u potpunosti bio zakočen od strane MCK-a.

Barcelona je ukupno tri puta pucala u okvir gola, jednom Pique (pogodak), jednom Messi (fantastična obrana Navasa) i jednom je zaprijetio Rakitić (obrana).

Ramos trebao dobiti 4 žuta

Drugi detalj koji je mogao utjecati na konačni ishod utakmice je raniji crveni karton koji je kapetan Real Madrida Sergio Ramos ipak treba dobiti. Već je u 10. minuti dobio prvi žuti karton, a onda je u 23. na rubu kaznenog prostora napravio prekršaj na Messiju. Sudac je ostao nijem iako je komotno mogao pokazati drugi žuti. Početkom drugog poluvremena povukao je Suareza s leđa, no i tu mu je sudac progledao kroz prste.

U konačnici je dobio drugi žuti, no umjesto da Barcelona to iskoristi i barem ostane neporažena, ona prima drugi pogodak nakon kombinacije Garetha Balea i Cristiana Ronalda.

Prije tog crvenog kartona koji je sudac pokazao Ramosu, Real je već trebao voditi jer je Gareth Bale postigao sasvim legalan pogodak, ali je isti poništen. Razlog je navodni prekršaj na Jordiju Albi, međutim iz usporene snimke se jasno vidi da je Bale bio u skoku kada je španjolski stoper krenuo u odraz. Alba se svojim skokom unazad zabio u Velšanina koji je išao na loptu, pa je to, s obzirom na razliku u konstituciji, izgledalo kao prekršaj.

Real zasluženo dobio 'ispuhanu' Barcelonu

Barcelona je u prvih 20-ak minuta bila bolja, a onda je idućih 40-ak proteklo prilično izjednačeno. Realu je u potpunosti pripalo posljednjih pola sata, te je mogao u nekoliko navrata zabiti. Kada se sve skupa zbroji i oduzme, Real je zasluženo slavio protiv Barcelone u najboljoj utakmici koju je odradio u ovoj sezoni. Barcelona pak može žaliti što je upravo uoči 'el clasica' stigla reprezentativna stanka u kojoj su se njezini najbolji igrači 'razbježali' po cijelom svijetu, te su pored minimalno 90 odrađenih minuta morali preletiti i 20-ak tisuća kilometara...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider