Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na vrhu krune

Real zbog sponzora mijenja grb: Križ nestaje zbog petro-dolara

Real Madrid potpisao je unosni, trogodišnji sporazum s Nacionalnom bankom Abu Dhabija zbog čega se odlučio na promjenu klupskog grba prikazivanog u muslimanskim zemljama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Madriđani će s grba ukloniti križ koji se nalazi na kraljevskog kruni kako ne bi uvrijedili muslimanske vjernike. Promjena Realova grba odnosi se samo na područje Bliskog istoka, dok će u Europi i dalje na vrhu amblema biti križ.

Da je Real Madrid  već izbacio križ vidljivo je na fotografijama s potpisivanja ugovora između Reala i Nacionalne banke Abu Dhabija.

"Naše veze s Ujedinjenim Arapskim Emiratima stalno jačaju i znam da brojni navijači doživljavaju svaku našu utakmicu na poseban način. Ovaj sporazum će nam pomoći da i dalje osvajamo srca sljedbenika u UAE", rekao je predsjednik Reala Florentino Perez koji se zbog toga očito odlučio na kompromis.

Real Madrid osnovan je 1902. godine, a od 1920. u grbu ima kraljevsku krunu s križem. 1930. križ je izbačen s grba, ali je 1941. vraćen i tamo se nalazio sve do danas. No, sada će se i to promijeniti, barem u Emiratima...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider